10,00 лв.

Армагедон в ретроспекция

Кърт Вонегът
Весела Люцканова
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
10,00 лв.

Сборник от един от най-големите американски автори на 20-ти век - Кърт Вонегът.

"Армагедон в ретроспекция" е колекция от дванайсет произведения на Кърт Вонегът, засягащи две от най-важните за него теми: войната и мира. Писани в различни периоди от живота му и непубликувани досега, творбите разкриват вечното му противопоставяне на насилието и разочарованието от фаталното привличане на човечеството към него. Често казваше, че трябва да е писател, защото не го бива за нищо друго. Не го биваше да е нечий наемен служител. През петдесетте за кратко беше нает в "Спортс Илюстрейтид". Отиде на работа, поискаха от него да напише кратък материал за някакъв състезателен кон, който прескочил оградата и опитал да избяга. Кърт гледал цяла сутрин белия лист, после написал: "Конят прескочил шибаната ограда" и си тръгнал, отново на свободна практика.

"Тези писания, повечето без дата и до едно непубликувани, говорят достатъчно сами за себе си. Не се нуждаят от никакви коментари от мен. Дори и съдържанието на което и да е от тях да не ви е интересно, вижте структурата, ритъма, подбора на думите. Ако не можете да се научите на четене и писане от Кърт, може би трябва да се занимавате с нещо друго. Последните думи от последната реч, която написа, са чудесен начин да се сбогува. И ви благодаря за вниманието, и се махам от тук."
Марк Вонегът

Информация за "Армагедон в ретроспекция"
  • Език Български
  • Брой страници 192
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2008
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13.2x20.1 см.
Кърт Вонегът
За автора

Кърт Вонегът е американски писател, роден в Индианаполис на 11 Ноември 1922 година. Студент е в Корнелския университет в Итака, щата Ню Йорк в периода  1941-1943 година, където пише колонка в студентския вестник. Занимава се с журналистика, преди да влезе в редиците на американската армия за да вземе участие във Втората световна война. Той е жив свидетел на бомбардировките и е военнопленик. Това става повод за написването на един от неговите бестселъри Кланица 5.