14,00 лв.

Бедни хора

Фьодор М. Достоевски
Кръг
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
14,00 лв.

Първото издание на книгата излиза през 1846 г. Наблегнатите теми в романа са индивидуалността, морала и бедността.

Фьодор М. Достоевски, един от стожерите на световната литература, прави своя дебют като писател с романа „Бедни хора“. Книгата получава възторжени отзиви от страна на критиката и читателите и донася слава на двайсет и четири годишния автор буквално за една нощ. Младият Достоевски е обявен за „следващия Гогол“, и с право. В идните години той публикува над десет романа, няколко новели и много разкази. И макар част от тях да надминават по популярност неговата най-ранна творба, никой не повтаря главоломния успех на „Бедни хора“. Той вероятно е присъщ единствено на великия дебют в литературата.

Написана в епистоларна форма, историята разказва тъжната и безнадеждна любов между държавния чиновник Макар Девушкин и младата шивачка Варвара Доброселова. Фьодор Достоевски изгражда неповторима психологическа дълбина у своите герои, а чрез трагедията на всекидневието им пророкува социални и морални проблеми, с които живеем и днес.

Информация за "Бедни хора"
  • Език Български
  • Брой страници 208
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2019
  • Националност автор Русия
  • Размер см 13 x 20 см.
Фьодор М. Достоевски
За автора

Фьодор М. Достоевски

Виж всички заглавия от автора
Фьодор Михайлович Достоевски е руски писател и публицист, най-известен със своите романи „Престъпление и наказание“ и „Братя Карамазови“.
 
Литературното творчество на Достоевски изследва човешката психика в тревожните политически, обществени и духовни условия на руското общество през 19 век.