Търсене
10.231.71.16-3.236.214.224

Често задавани въпроси

Франчайзът на Orange center

 • Какво всъщност представлява франчайзингът?

  Франчайзингът е уникална пазарна концепция за дистрибуция на стоки и услуги. При закупуването на франчайз бизнес вие всъщност получавате от франчайзодателя правото да ползвате неговата търговска марка и успешния му бизнес модел.

  Това е чудесен вариант за започване на собствен бизнес, със своя фирма, със своя инвестиция, на свой риск, но под логото на доказала се компания, каквато е Orange center. Така не само няма да повтаряте грешките на франчайзодателя, но самият той ще ви научи как управлявате вашия франчайз обект по успешен начин.

 • Все още ли мога да стана франчайзополучател на Orange center?

  Да, от Orange center все още търсим качествени кандидати, които да станат наши франчайз партньори.

 • Какви са разходи и таксите за отвaряне и поддържане обект на Orange center?

  Обхватът на разходите за разработване на нов обект зависи от местоположението му и други фактори, като географски и строителни изисквания, размер на помещението, наем, дали се изгражда изцяло нов обект или се ремонтира съществуващ и много други. Опитът ни показва, че обикновено тези разходи са между 60 000 лв. и 120 000 лв.

 • Кога да очаквам да си възвърна инвестицията?

  Колко пари ще печелите зависи от това колко добре:

  • отговаряте на нуждите на вашите клиенти чрез предоставяне на изключително обслужване и поддържане на благоприятна и предразполагаща среда;
  • подбрана е локацията, наличието на конкуренцията, както и наемът;
  • изпълнявате всички оперативни принципи, които сме изградили през годините;
  • набирате и развивате максимално фокусиран върху клиентите персонал, който може ефективно да общува с тях;
  • следите тенденциите в продажбите, управлявайки правилно разходи си;
  • управлявате всички бизнес процеси във франчайза.

  Все пак практиката показва, че инвестицията може да се възвърне в рамките на 4 години.

 • Кой ще построи книжарницата?

  Разходите по построяването или ремонтирането на обекта, както и наемът се поемат от франчайзополучателя. Франчайзодателят консултира, одобрява и помага при избора и създаването на обекта. Ще съдействаме с изготвянето на дизайн за интериора, екстериора, както и мебелировката, които трябва да са в унисон с изградения и утвърден дизайн на обектите на Orange center.

 • За къде търсите франчайз партньори? Какви са изискванията за помещението? Договорът само за определена територия ли се отнася?

  Целим разрастване на мрежата ни от магазини в градовете с население над 35 000 души на централни точки и зони с голям човекопоток. Обектите могат да бъдат реализирани в търговски центрове и самостоятелни сгради. Големината на магазина може да варира между 150 кв. м. и 300 кв. м. В договорa за франчайз се описва точно определена територия, в която може да оперира франчайзополучателят.

 • Трябва ли да притежавам предишен опит в управлението на книжарница?

  В първоначалната такса, която ще заплатите се включва цялостна програма за търговско, продуктово и софтуерно обучение на теоретично и практическо ниво и затова не е задължителен опит в бранша.

 • Как мога да получа копие на вашия Франчайз Договор?

  Предоставяме на всички заинтересовани кандидати копие от Франчайз Договора. Ако желаете да получите копие, попълнете формата за кандидатстване, за да преместите кандидатурата си напред.

 • Как мога да кандидатствам за франчайзополучател?

  Целта на процеса на подбор на франчайзополучатели е да се създадат дългосрочни франчайз взаимоотношения, които ще бъдат от полза, както на франчайзополучателя и за франчайзодателя. Процесът на подбор започва с обмяна на информация чрез попълване на формата за кандидатстване, за да се запознаем с вас и ако преценим ще продължите нататък в процеса на кандидастване. 

  За всички останали въпроси и допълнителни разяснения за франчайза на Orange center можете да се свържете с нашия франчайз отдел на n_arsenieva@orange-bg.com .