35,00 лв.

Голям кулинарен речник

Александър Дюма
Милениум Пъблишинг
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
35,00 лв.
Един невероятен кулинарен речник, който ще ви покаже легендарната френска кухня.
 
Александър Дюма не е само „Тримата мускетари“ и „Граф Монте Кристо“. Той е бащата на легендарната френска кухня.
 
За първи път на български излиза венецът на неговия живот – готварската библия „Голям кулинарен речник“. Обемистият труд е плод на няколко десетилетия събирачество, както и на безброй трапези с изобилие от кулинарни изкушения и куриозни случки с най-известните личности на XIX век.
 
Много герои от романите му са кръстени на знайни и незнайни майстори на черпака, с което Дюма е искал да им се отблагодари за гастрономичните пиршества, на които е присъствал като съучастник и главен консуматор. Между книгите и пътешествията си той събира и съставя несравними рецепти за крале и плебеи, за мускетари и техните слуги.
 
Вкусният шедьовър на Дюма е наръчникът на всички знаменити шеф-готвачи от новото време.
Информация за "Голям кулинарен речник"
  • Език Български
  • Брой страници 340
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор Франция
  • Размер см 16 x 23 см.
Александър Дюма
За автора

Александър Дюма-баща е френски писател-романист.

Той е прочут най-вече с множеството си исторически и приключенски романи, благодарение на които е един от най-четените френски писатели в света. Дюма е плодовит автор и на пиеси, пътеписи, документални и исторически статии, книги и есета.