15,00 лв.

Графиня Козел

Юзеф Игнаци Крашевски
Емас
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Началото на 18-ти век. Фридрих Август II,наричан Силният, курфюрст на Саксония, крал на Полша и велик княз на Литва, троши железа, покорява женски сърца и препуска лудо от бал на бал, от лов на лов. Дрезденският двор се мери по разкош и разгул само с парижкия.
Ненадейно неустоимият прелъстител зърва съпругата насвоя финансов министър - графиня Ана Констанция фон Хойм, ревниво пазена в провинцията от чужди погледи. Преситен от развлечения и отегчен от ласкателствата на сладникавите дворцови хубавици, Август е заинтригуван от младата жена с рядка, екзотична красота и остър ум, получила солидно за времето си образование. Нейната гордост и недостъпност разгарят още повече страстта и амбицията му и луд от любов, готов на всичко, за да я има, той подписва съгласие за брак.
Така графиня Ана фон Хойм става Райхсграфиня фон Козел и в продължение на години господства над сърцето и направлява ръката на един от най-мощните владетели на века. Но нейният ум и гордостта й не остават ненаказани. Скучаещи придворни дами, домогващи се до вниманието на краля, министри и дворцови служители, загубили влиянието си над него, плетат интрига след интрига и рушат доверието между двамата. Заобиколена от злоба и завист, графиня Козел постепенно загубва любовта на Август. А обещанието за брак става съдбовно за по-нататъшните й злочестия...

Информация за "Графиня Козел"
  • Брой страници 360
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор Полша
  • Размер см 14 x 22 см.
За автора

Юзеф Игнаци Крашевски

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация