9,90 лв.

Котешка люлка

Кърт Вонегът
 
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
9,90 лв.

Романът, считан за най-доброто произведение на американския гений Кърт Вонегът.

"Котешка люлка" е сатиричният коментар на Кърт Вонегът за съвременния човек и неговата лудост. Апокалиптичен разказ за съдбата на планетата, цялостна, оригинална теология, визия за бъдещето, която е едновременно черно фаталистична и ужасяващо смешна. Книга, която оставя неизличима следа върху цяло поколение читатели. "Котешка люлка" е сред най-значимите творби на миналия век... и най-доброто, писано от Вонегът.

"Сравнявам себе си със себе си. Тъй че мога да си пиша шест плюс за "Котешка люлка", макар да ми е известно, че е съществувал писател на име Уилям Шекспир."
Кърт Вонегът

Информация за "Котешка люлка"
  • Вид корица Мека
  • Издателство Прозорец
  • Брой страници 192
Кърт Вонегът
За автора

Кърт Вонегът е американски писател, роден в Индианаполис на 11 Ноември 1922 година. Студент е в Корнелския университет в Итака, щата Ню Йорк в периода  1941-1943 година, където пише колонка в студентския вестник. Занимава се с журналистика, преди да влезе в редиците на американската армия за да вземе участие във Втората световна война. Той е жив свидетел на бомбардировките и е военнопленик. Това става повод за написването на един от неговите бестселъри Кланица 5.