10,00 лв.

Козметика на врага

Амели Нотомб
Колибри
Изчерпано количество
Оценка 4.5 от 2 гласа
10,00 лв.

Роман от брилянтната белгийска писателка Амели Нотомб.

"Без да подозирам, бях извършил идеалното престъпление. Никой не ме видя да влизам, никой освен жертвата. Не бях оставил следи, по които да могат да ме открият. И ето че все още съм на свобода."

След култовия роман "Изумление и трепет" (Награда на френската академия) ИК "Колибри" предлага на читателя нова среща с неизчерпаемото въображение и безспорния талант на младата писателка.

Амели Нотомб, френскоезична белгийска писателка, е родена в Япония през 1967 г. в семейството на дипломати. След това живее в Китай и САЩ, където баща и е посланик. Завършва филология, работи като преводачка в Япония и от 1992 г., след шумния успех на първия си роман "Хигиена на убиеца", издава по една книга годишно. Провокативна както винаги, самата тя определя като "графоманка". Преведена е на 15 езика, творчеството ѝ е отличено с множество награди във Франция и в цял свят, носителка е на Наградите на книжарите в Германия. Понастоящем живее в Брюксел.

Информация за "Козметика на врага"
  • Език Български
  • Брой страници 96
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2005
  • Националност автор Белгия
  • Размер см 13 x 20 см.
Амели Нотомб
За автора
Баронеса Амели Нотомб, с родилно име Фабиен Клеър Нотомб, е родена в Етербийк, Белгия на 9 Юли 1966 година. Въпреки че самата Нотомб твърди, че е родена в Япония, тя реално се премества да живее в островната държава на двеготишна възраст до петгодишна възраст. По-късно живее в Китай, Ню Йорк, Бангладеш, Бирма, Обединеното Кралство и Лаос. Тя е родена в видно Белгийско политическо семейство. Първият роман на Нотомб е публикуван през 1992 г. От тогава тя публикува приблизително по една книга на година. В авторската си кариера тя пише на Френски език, въпреки Белгийската си националност.
 
На 8 Юли 2015 година по Кралски указ е обявена за не-наследствена баронеса.