170,00 лв.

Писалка Diplomat Esteem

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
170,00 лв.

Системата за подаване на мастило и писецът са основните елементи на всяка писалка. При качествените писалки тези две части трябва да прилягат съвършено.

Важни фактори за всеки писец са: материала, размерът, формата, наострянето и конструкцията. Сърцевината на писеца има основна роля и е изработена от много твърд материал за предотвратяване изхабяването на писеца. Сърцевината на писеца определя и дебелината на писане, която варира от тънко - F, средно - M и плътно - B. На пазара също така има и писци за аматьори - A и левичари - L.

Най-често писците са от неръждаема стомана. В първокласните писалки се използват златни писци, които са по-еластични и позволяват индивидуален стил на писане.

Писалките обикновенно се зареждат с:

Пълнител-Патронче: представлява контейнерче за мастило

Всяка писалка има резервоар, където се поставя патрончето, заредено с мастило, което след изразходване може да се заменя с ново

Конвертор: в този случай патрончето се заменя с устройство подобно на спринцовка, която се нарича конвертор

Конверторът изсмуква мастило (например от стъклена мастилница) през писеца е помощта на бутало

 

Важно: За по-продължителен живот на една писалка се препоръчва на всеки 2-3 месеца предната част да се почиства с течаща студена вода, след което се оставя в съд с вода за няколко часа.


Писалката е с хромиран метален корпус и изчистен външен вид.

Информация за "Писалка Diplomat Esteem"
  • SKU 20000285
  • Производител Diplomat
  • Цвят на писеца Черен
  • Марка Diplomat