17,00 лв.

Поп, дама, вале

Владимир Набоков
Фама
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
17,00 лв.

Донякъде забавен, донякъде трагичен - този любовен триъгълник е истинска класика.

Франц, младеж от провинциално градче, се отправя към Берлин, за да работи в магазина на свой заможен родственик, който, заедно със съпругата си Марта, го взима под крилото си. Неудовлетворена и отегчена, Марта съсредоточава интереса си върху Франц, който скоро става неин любовник. Връзката разцъфтява, задълбочава се и се разгръща в кроежи как да се избавят от съпруга, за да се наслаждават свободно на своята страст и на неговото богатство. Следва низ от обрати, ту забавни, ту драматични и все повече надвисва сянката на смъртта. Но у Набоков нищо никога не се вмества в рамки, дори не и един обикновен любовен триъгълник.

"Поп, дама, вале" (1928) е вторият роман на Владимир Набоков, издаден на руски под псевдонима Сирин. Английската версия, дело на сина на писателя Дмитрий, е от 1968-а и е последвана от екранизация с Джина Лолобриджида и Дейвид Нивън в главните роли.

"От всичките ми романи "Поп, дама, вале" е най-ведрият." Владимир Набоков

"Често се изкушаваме да мислим, че ранните произведения на Набоков са просто репетиции за неговите шедьоври. Това е дълбоко погрешно - романът "Поп, дама, вале" свидетелства за същото майсторство на перото, каквото личи и в по-нататъшните творби." Джилиън Тиндъл

"Романът "Поп, дама, вале" е разкош, пиршество, великолепие." Book Week

"Приковаваща, дръзка, сладостно мрачна книга." The New York Times

Информация за "Поп, дама, вале"
  • Език Български
  • Брой страници 240
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Русия
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация