19,99 лв.

A Cook's Tour: Приключенията на готвача

Антъни Бурдейн
Smart Books
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 5 гласа
19,99 лв.

Новата биографична книга на Антъни Бурдейн.

Единственото нещо, което Антъни Бурдейн обича колкото готвенето, е да пътува, а „Приключенията на готвача“ е екзотичното и изключително вкусно бракосъчетание между тези две негови големи страсти. Вдъхновен от въпроса „Кое е перфектното ядене?“, Тони поема в търсене на Свещения Граал на кулинарията. Авантюристично настроеният готвач прекосява света надлъж и нашир, опитвайки местни деликатеси – от най-странни и неподозирани ястия до върховни постижения на кулинарията. Пътува до Камбоджа, през пътища с необезвредени противопехотни мини, за да стигне до територията на червените кхмери, и до Сайгон, където изяжда още туптящото сърце на отровна кобра. Цяло село в Португалия угоява прасе в чест на посещението му, а берберите в Сахара му приготвят печено агне под звездите на пустинята. От Москва, през Лондон, Мароко и Мексико – светът поднася ястията си на Тони, а той е готов да ги опита и да ни разкаже за тях. Написана в типичния остроумен, занимателен и свеж стил на Антъни Бурдейн, „Приключенията на готвача“ е разказ за храненето, но и за хората, които то събира заедно – толкова различни, и толкова еднакви от единия до другия край на земята.

„Гонзо гастрономия – забавлението е неизбежно.“ – Ню Йорк Таймс

„Великолепна – Бурдейн представя света на храненето с цялата театралност и сериозност, които заслужава. Включил е всички котлони и резултатът ни оставя възхитени.“ – Ю Ес Ей Тудей

Информация за "A Cook's Tour: Приключенията на готвача"
  • Брой страници 368
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21 см.
Антъни Бурдейн
За автора

Антъни Бурдейн е роден през 1956 г. Посещава колежа „Васар” и завършва световноизвестния Кулинарен институт на Америка. Работил е в множество ресторанти като Supper Club, One Fifth Avenue и Sullivan’s. Работи като изпълнителен готвач повече от 30 години в легендарния ресторант Brasserie Les Halles в New York City и е един от най-добре платените майстори в кулинарния бизнес според класацията на сп. Форбс – „Топ 10 на най-богатите готвачи в света”. Той е груб, постоянно обижда, не носи колосани бели дрехи или ефектни високи шапки. Като се прибави и употребата на неприлично количество алкохол, наркотици и безразборния секс, Бурдейн съвсем заслужено получава прозвището Лошото момче на кулинарния бранш. Освен това той е страхотен готвач, талантлив писател и може да зарази всекиго със страстта си към храните от най-различен вид. Именно страстта и авантюристичният му дух са му създали милиони гурме фенове по целия свят.