10,00 лв.

Мъглата, книга 1: Принцът на мъглата

Карлос Руис Сафон
Изток-Запад
Изчерпано количество
Оценка 4.9 от 9 гласа
10,00 лв.

Дебютният роман на Карлос Руис Сафон и първа книга от серията "Мъглата", следвана от "Среднощният дворец".

В дебютния си роман Карлос Руис Сафон, добил световна известност с поредицата си за "Гробището на забравените книги", влива нова кръв в приключенския жанр за младите читатели.

"Принцът на мъглата" е смела и мрачна история, в която неустоимо се смесват забравени тайни и неизпълнени проклятия, призрачен потънал кораб и загадъчен пазач на фар, часовници, които стремително вървят назад и животни, слуги на зли сили. А в тайна градина, забулена в неземна мъгла, гротескни статуи менят положението си безспир, подклаждани от неведома сила, която далеч не е приключила със злодеянията си...

В наглед скучноватото градче на брега на океана три деца ще се сблъскат с Каин - Принц на мъглата, който може да изпълни всяко желание... но на цена, която не всеки може да плати.

Информация за "Мъглата, книга 1: Принцът на мъглата"
  • Език Български
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор Испания
  • Поредица Magica
  • Размер см 14.2 x 20.5 см.
Карлос Руис Сафон
За автора

Карлос Руис Сафон е испански писател от каталонски произход.
Роден на 25 септември 1964 г. в Барселона, Испания. От малък мечтае да бъде писател. Започва да учи журналистика, но още първата година получава предложение за работа в областта на рекламата. През 1992 г. решава да се посвети на литературата.

Литературната му кариера започва през 1993 г. с публикацията на серията юношески романи „Мъглата“ – „Принцът на мъглата“, „Среднощният дворец“, „Септемврийска светлина“ и „Марина“.

„Сянката на вятъра“ е най-успешната книга, публикувана в Испания, от времето на „Дон Кихот“ на Сервантес, досега.

„Играта на ангела“ е най-продаваната книга за цялата история на книгоиздаването в Испания. През първата седмица след издаването ѝ са продадени 230 000 екземпляра.