15,00 лв.

Стъклени съдби

Людмила Филипова
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
15,00 лв.

Преработено и допълнено издание на романа "Стъклени съдби" на един от най-продаваните български автори Людмила Филипова. 

"Стъклени съдби" е драматичен разказ за две момичета и едно момче, създадени от ембриони на едни и същи биологични родители, но родени от три различни майки. В три различни семейства. В три различни държави. Жените са забременели вследствие на методи за асистирана репродукция. Престъпление събира разделените някога в лаборатория сестри и техния брат. Следовател Вълчанов е натоварен със задачата да разплете случая. По време на разследването той се влюбва в красивата англичанка Триша, която вече шеста година се лекува при психиатри заради натрапчиви необясними сънища и халюцинации. Дори не допуска, че те са реални преживявания. Американска защитна организация иска да се добере до историята на едно неродено, чийто живот е на косъм от смъртта. Тя е нужна на мощна Корпорация, която скоро ще осъществи грандиозните си планове да е първа в приложението на най-новите репродуктивни технологии.
 
Людмила Филипова е автор на романите "Анатомия на илюзиите", "Червено злато", "Стъклени съдби", "Мастиленият лабиринт" и "Антихтонът на Данте", четири от които вече са се превърнали в бестселъри и преведени на няколко езика. По три от романите се разработват и филмови сценарии.
Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като уважавания американски Hidden River и за втори кръг на европейския Prix du Livre Europeen 2008. Книгите й предстои да излязат на турски, руски, сръбски и немски.
 
"С третия си роман Стъклени съдби Людмила Филипова окончателно се утвърждава като способен и опитен творец, готов да навлезе в непозната и неразработена територия."
Борислав Гърдев
 
"Не вярвах в съвременната българска литература, докато не прочетох Стъклени съдби на Людмила Филипова."
Ваня Шекерова, сп. Ева.
 
"Романът далеч не е научна фантастика, а резултат от дълго авторско разследване. Всичко което Филипова пише е реалност и тъкмо тази пунктуалност на фактите дава сила на словото й. Авторката сякаш е надарена с привилегията да вижда в бъдещето, а Стъклени съдби е поредната й книга, която ни оставя с много въпроси.”
Гергана Маринова
Информация за "Стъклени съдби"
  • Брой страници 484
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
Людмила Филипова
За автора
quote icon

Всички имаме история, в която искаме да повярваме... Човек не може да съществува без собствена история, с която да си обяснява нелогичността на живота.

Людмила Филипова е родена на 10 април 1977 година в град София. Внучка е на Гриша Филипов, министър - председател и член на Политбюро на ЦК на БКП. 
Учи и се дипломира в УНСС, а магистърската си степен на обучение продължава в Международното висше бизнес училище в Правец по програмата на американския университет Сити Юнивърсити, Сиатъл. 
През 2006 г. написва совя първи роман „Анатомия на илюзиите“, в който се разказва за драматична любовна история между двойка - мъж и жена, от два паралелни свата. Романът жъне голям успех, преиздаван е шест пъти и е преведен на няколко езика.