10,00 лв.

Уважаеми зрители

Иво Сиромахов
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 4.0 от 4 гласа
10,00 лв.

В поредната си хаплива книга скандалният Иво Сиромахов осмива...медиите.

В една малка телевизия, в един малък град, в една малка държава живеят хора с големи амбиции. Хора, които всеки ден се опитват да избягат от себе си и да станат някакви други.

С безжалостна ирония Иво Сиромахов разказва за порочните механизми на медиите и властта. Макар авторът да предупреждава, че "всички действащи лица и събития в тази книга са измислени", със сигурност ще откриете познати случки и персонажи от съвременната действителност.

След успеха на сборниците - "Дневници и нощници""Още дневници и нощници", "BG дневници и нощници - Създателите", "Страшни дневници и нощници", "Няма смисъл", "Няма значение", "Българско криминале" и други, Иво Сиромахов представя на българските читатели романа "Уважаеми зрители".Отново острият език на горчивата му сатира е насочен към нашата съвременност. Четвъртата власт - медиите, те са тези, които трябва да влияят на формирането на общественото мнение; които трябва да помагат в изграждането и моделирането на гражданското общество; които играят важна роля във възпитанието на поколения българи и да издигат модели за подражание. Какви са хората, които работят в тях и на които разчитаме да изпълняват тези важни обществени функции? Дали така наречената четвърта власт може да оправдае тези очаквания или всички нейни механизми са задействани в услуга на безскрупулни машинации и масова "чалгализация". Отговорите може би знаете сами, но какво мисли Иво Сиромахов?

Информация за "Уважаеми зрители"
  • Брой страници 196
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор България
  • Размер см 14.3 x 20.6 см.
Иво Сиромахов
За автора
Иво Сиромахов е роден на 29 декември 1971 г. в София, България. През 1990 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури, а през 1996 г. се дипломира в НАТФИЗ, специалност театрална режисура.
 
Работил е като режисьор в Малък градски театър „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От 2000 г. e отговорен сценарист в предаването „Шоуто на Слави“, където се изявява и като водещ. Публикувал е множество авторски текстове и в списанията „MAXIM“ „Playboy“, „Hustler“ и „MAX“. Сътрудничи с политически фейлетони на вестник „24 часа“. През 2013 г. участва като актьор в комедийното импровизационно шоу на BTV „Младост 5“.