Търсене
10.231.71.14-3.236.214.224

Видове услуги

видове услуги

 

Ситопечат

Най-универсалната технология за надписване на сувенири от пластмаса, хартия, текстил, стъкло, метал, кожа, дърво и други материали, както и върху предмети с нестандартна форма.

Съвременните технологии в ситопечата дават достатъчно добро качество на отпечатъка по отношение на разделителната способност, което позовлява възпроизвеждане на сложни детайли. При печат върху някои видове пластмаси и метали е необходимо да се използват двукомпонентни мастила, поради нестабилността на отпечатъка върху тях.

 

Orange Books Cafe

 

Преге

Технология за надписване без мастило, само чрез пресоване на надписвания материал с предварително подготвено клише. Има две разновидности на сухото преге. Първото е изпъкнал – клишетата са две и се притиска материалът между тях. Вторият вариант, който предлагаме ние, е вдлъбнат – притиска се основният материал с метално клише и се вдлъбва само от горната страна. Клишетата биват цинкови и магнезиеви. За по-добра дълбочина на отпечатъка се използват магнезиевите, които имат по-голяма височина на буквата. Може да се комбинира с топъл печат, UV лак и ламинат.

Orange Books Cafe

Orange Books Cafe

 

Тампонен печат

Съвременен метод за печат, който също като ситопечата позволява нанасяне на мастила върху разнообразни по вид материали, но за разлика от него дава възможност за работа върху артикули с овална форма – може да се надписва около ¼ от кръглата повърхност, приблизително 90 градуса. Характерно за тази технология е, че могат да се отпечатат букви с особено дребен шрифт в идеално качество, както и възпроизвеждането на растер.

 

Orange Books Cafe

 

 

Топъл (голд) печат

Технология за надписване чрез пресоване на надписвания материал с предварително подготвено клише като за багрило се използва тънко метално фолио. Използва се при всякакви напълно равни повърхности – хартия, картон, изкуствена и естествена кожа.

Трансферен печат

Създава висококачествени пълноцветни изображения върху почти всякакъв материал. За разлика от сито и тампонния печат процесът е съкратен във времето. Не се изискват големи количества, възможна е направата и на единични бройки.

 

Лазерно гравиране

Осигурява дълготрайност на рекламното изображение. Уникалното при този метод е, че чрез отстраняването на повърхностния слой на съответния материал се получават красиви изображения и ефекти. Възможна е изработката на единични изделия по проект и желание на клиента.

 

Офсетов печат

Офсетовият печат днес е най-широко разпространеният метод за печат на големи тиражи (над няколко хиляди броя).

 

Дигитален печат

Това е най-съвременната технология на печат с мастила от течен полимер, които се втвърдяват при облъчване с UV светлина. Моменталното съхнене на мастилата дава възможност на тази технология да се използва за директен печат върху всякакви материали, като PVC плоскости, пенокартони, плексиглас, текстил, хартия, алполик, дърво, стъкло, алуминии и много други. Качеството на печат е много високо в пълноцветен режим, което на практика измества сито печатните технологии.

 

Orange Books Cafe

 

Orange Books Cafe

 

Трансферен печат

Трансферният печат е метод, при който се използва специална трансферна хартия. Под въздействието на температурата изображението от трансферното фолио се отпечатва върху текстила. По своите качества трансферният печат практически не се отличава от директния печат.