19,99 лв.

Все още кърваво... Обяснение в любов към света на храната и хората, които готвят

Антъни Бурдейн
Smart Books
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
19,99 лв.

Една по-различна книга за пътешествията, храната и истината. От Антъни Бурдейн, автор на Поверително от кухнята и A Cook's Tour: Приключенията на готвача.

Бестселър на Ню Йорк Таймс.

Тази книга не е за вегетарианци, трезвеници и моралисти.

Мъж, жена, гей, хетеро, легален, нелегален, родна страна - на кого му пука? Или можете да сготвите омлет, или не можете. Или можете да сготвите петстотин омлета за три часа - както твърдите, и както се изисква от работата, - или не можете. В кухнята няма как да излъжете.

Използването на сексуални метафори за описанието на храна е практика, която небрежно, дори автоматично се използва от повечето кулинарни писатели - моя милост също е редовен извършител. Тя обаче сякаш е точно на място, когато става дума за ханойското фо.
Някои неща не остаряват. Те са просто... класика. Никога не спирате да ги оценяване. Ентусиазмът ви може да намалее съвсем, съвсем малко, но винаги се връщате. Било то "Let It Bleed" на Rolling Stones или секс на задна прашка, хубавото си е... хубаво.

Ако сте на двайсет и две, здрави и жадни за пътешествия и знания, горещо ви приканвам да пътувате - колкото е възможно по-далеч и колкото се може повече. Спете на земята, ако трябва. Наблюдавайте как живеят, ядат и готвят другите хора. Учете се от тях, където и да отидете.

Информация за "Все още кърваво... Обяснение в любов към света на храната и хората, които готвят"
  • Език Български
  • Брой страници 350
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 21 см.
Антъни Бурдейн
За автора

Антъни Бурдейн е роден през 1956 г. Посещава колежа „Васар” и завършва световноизвестния Кулинарен институт на Америка. Работил е в множество ресторанти като Supper Club, One Fifth Avenue и Sullivan’s. Работи като изпълнителен готвач повече от 30 години в легендарния ресторант Brasserie Les Halles в New York City и е един от най-добре платените майстори в кулинарния бизнес според класацията на сп. Форбс – „Топ 10 на най-богатите готвачи в света”. Той е груб, постоянно обижда, не носи колосани бели дрехи или ефектни високи шапки. Като се прибави и употребата на неприлично количество алкохол, наркотици и безразборния секс, Бурдейн съвсем заслужено получава прозвището Лошото момче на кулинарния бранш. Освен това той е страхотен готвач, талантлив писател и може да зарази всекиго със страстта си към храните от най-различен вид. Именно страстта и авантюристичният му дух са му създали милиони гурме фенове по целия свят.