10.231.71.16-52.91.185.49
banner
banner
banner
banner

Абонирай се да получаваш най-актуалните предложения на Orange, специални изненади, промоции и новини

Политика за защита на личните данни

На нашия уебсайт можете да пазарувате онлайн. Може да използвате тази услуга с или без регистрация. Данните, предоставени и в двата случая, ще бъдат използвани само и единствено с цел осъществяване дейността по поръчката. Допълнително имате възможност да се абонирате за нашия бюлетин, като недаването на съгласие за това по никакъв начин не Ви пречи да станете клиент на нашия онлайн магазин.

Запознайте се подробно с Обработката на лични данни с цел пазаруване през онлайн магазин в Политиката за поверителност тук.

При обработването на лични данни ORANGE CENTER спазва законовата и подзаконовата нормативна уредба, приложима в България във връзка със защита на личните данни, включително, но не само, Регламент (ЕС) 2016/679 („Регламент“).


Сключване на договор:

С натискането на бутон „Регистрация“ Вие извършвате електронно изявление, с което сключвате договор с Нас при тези Условия и се задължавате да ги спазвате. Преди натискането на бутона „Завърши поръчката“ имате възможност да прегледате и редактирате посочената от Вас информация. Вие приемате, че електронните изявления към ORANGE CENTER и електронните изявления от ORANGE CENTER към Вас се считат за подписани с обикновен електронен подпис съобразно чл. 3, параграф 10 от Регламент (ЕС) № 910/2014, със силата на саморъчен подпис.

За да потвърдите съгласието си за обработка на личните Ви данни, моля поставете отметка в посочените след текста полета.

С даване на своето съгласие за регистраия и завършване на поръчка се съгласявате ЕСПО ГРУП ЕООД, BG 131008526, ГР. СОФИЯ, УЛ. ГРАФ ИГНАТИЕВ 18, ТЕЛ.: +359 2 981 04 00, наричано за краткост ORANGE CENTER, да ползва предоставените от Вас лични данни – електронна поща, име, фамилия, адрес (държава, град/село, пощенски код), телефон. В случай че искате фактура, трябва да дадете изрично съгласие ORANGE CENTER да използва необходимите за издаването й данни.

Като допълнение ORANGE CENTER съхранява информация за извършването на регистрацията и съгласяването с Условията (дата, час и IP адрес), както и поддържа лог на файла на изпращане на изявлението (без неговото съдържание) за период от 1 /една/ година. Логът съдържа дата на изявлението, име и имейл адрес на подателя, както и идентификация на получателя. При обработката на личните Ви данни няма да бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране.


Цели на обработване:

Личните Ви данни ще бъдат обработвани и съхранявани за цели, необходими за сключването и изпълнението на договора за предоставяне на услугите по осъществяване на поръчката Ви; за цели, необходими за защита и прилагане на легитимните интереси на ORANGE CENTER и цeли, свързани със спазване на законовите задължения на ORANGE CENTER.

Цел: Сключване и изпълнение на договор:

Това са целите, необходими за стъпките по сключването и изпълнението на договора между Вас и ORANGE CENTER, включително необходимото за това обработване на данни при извършване на регистрация, създаване на акаунт и дейностите по осъществяване на поръчката Ви. В допълнение тези цели включват комуникацията с Вас, включително по електронна поща, необходима във връзка с предоставяне на услугите и/или уведомяването Ви за промени в предоставяните услуги. За целта може да е необходимо обработване на част или на всички посочени по-горе категории данни.

Цел: Легитимен интерес:

Това са цели, свързани със законните интереси на ORANGE CENTER, като: осигуряване на нормалното функциониране и използване на Сайта от Ваша страна и от страна на другите потребители; поддръжка и администриране на Услугите; разрешаване на възникнали спорове; установяване и предотвратяване на злонамерени действия; откриване и разрешаване на технически проблеми или проблеми с функционалността; развитие и подобряване на Услугите; осъществяване на комуникация с Вас, включително по електронен път, по важни въпроси, свързани с Услугите; осъществяване и закрила на правата и законните интереси на ORANGE CENTER, включително и по съдебен ред. За тези цели е възможно да е необходимо обработване на част или на всички посочени по-горе категории.

Цел: Законови задължения:

Целите, свързани със спазване на законовите задължения на ORANGE CENTER, включват: изпълнение на предвидени в закона задължения за запазване или предоставяне на информация при постъпване на съответно разпореждане от компетентни държавни или съдебни органи; осигуряване на възможност за осъществяване на контролните правомощия на компетентните държавни органи при изпълнение на законовите задължения на ORANGE CENTER да Ви уведомява за различни обстоятелства, свързани с Вашите права, с предоставяните Услуги, със защитата на данните Ви и др.

 

Срокът, за който ще бъдат обработвани Вашите данни е не повече от минимално необходимия за тази цел след приключване на всички дейности по осъществяване на поръчката Ви. С цел подсигуряване на надеждността на услугите и предпазване от загуба на данни по технически причини, в Сайта се прилага политика на пазене на Backup (резервно копие) на данните. Максималният период за актуализация (вкл. изтриване на данни) на всички резервни копия е 60 дни.

Вашите лични данни ще бъдат обработвани изцяло на територията на Република България и няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен в случай че сте поискали доставка на поръчаната от Вас стока извън територията на Република България. И в двата случая част от данните Ви – имена, адрес и телефон ще бъдат предоставени на куриерската фирма, която ще извърши доставката. С политиката на обработване на личните данни на Спиди може да се запознаете тук.

Други случаи, в които Ваши лични данни могат да бъдат предоставени на трети лица, са: само когато това е предвидено в закон; ако това бъде поискано по надлежен начин от компетентен държавен или съдебен орган; когато сме получили Вашето изрично съгласие за това; когато това се налага за защитата на права и законни интереси на ORANGE CENTER.

Личните Ви данни ще бъдат съхранявани според законовите изисквания за защита на личните данни в електронен формат в следния поддържан от Администратора електронен регистър: „Регистър Поръчки от Онлайн Магазин“ за срок не повече от минимално необходимия за тази цел след приключване на всички дейности по осъществяване на поръчката Ви.

Вашите права:

  • Можете да получите информация от Администратора за съхраняваните от него Ваши лични данни по всяко време и имате правото на достъп до тях.
  • Можете да поискате личните Ви данни да бъдат коригирани по всяко време в случай на неточност и/или несъответствие.
  • Запознат съм със задължението си да уведомя Администратора за всяка промяна в личните ми данни.
  • Можете да поискате изтриване на Вашите лични данни или да изискате от Администратора ограничаване на обработването.
  • Имате право на възражения и жалби във връзка с обработването и съхранението на личните Ви данни пред Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2., която е надзорен орган в Република България.
  • Имате право по всяко време и на основания, свързани с конкретна ситуация, на възражение срещу обработване на лични данни, въз основа на легитимния интерес.
  • В случай на нарушение на сигурността на личните Ви данни, ако има вероятност нарушението да породи висок риск за правата и свободите Ви, съгласно вътрешните правила на Администратора, ще бъдете уведомен за същото.
  • Имате право да поискате да получите личните си данни, които сте предоставили и които се отнасят до Вас, в структуриран, популярен формат, пригоден за машинно четене, както и да използвате тези данни за друг администратор по своя преценка.
  • В случай че обработваме личните Ви данни поради дадено от Вас съгласие при записването Ви за получаване на бюлетин, то тогава може да оттеглите същото по всяко време.

 За осъществяване на всяко едно от тези права е нужно да се изпрати искане по ел. поща, формулирано в свободен текст и адресирано до Длъжностното лице по защита на данните на ORANGE CENTER на следния електронен адрес:hr@orange-bg.com или на място в гр. СОФИЯ, УЛ. ГРАФ ИГНАТИЕВ 18. Формулировката на искането е свободна, но следва да съдържа следната информация:

1. Име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

2. Описание на искането;

3. Предпочитана форма за комуникация – по електронна поща или на хартиен носител, както и действия по чл. 15-22 от Регламент (ЕС) 2016/679.

 

Тук може да намерите повече информация за Политиката на ORANGE CENTER за Поверителност.