Търсене
10.231.71.14-3.238.235.155

Gifts

banner

Онлайн магазин Orange center предлага на едно място продукти, подходящи за подарък за различни поводи: Рожден ден, Имен ден, Коледа, Св. Валентин и др. Изберете стилен, традиционен или нестандартен подарък за своите близки и приятели. Голямо разнообразие луксозни пишещи средства, органайзери, запалки, швейцарски ножчета и др.

Всеки продукт можете да поръчате лесно и бързо без регистрация.
Цените и сроковете за доставка може да намерите ТУК.


Изкуството да подаряваш подаръци

_Някои подаръци са големи.
Други са малки.
Но тези, които идват от сърцето
са най-хубавите подаръци на света!
Тинку Разория

Подаръците със сигурност са нещо, на което всеки човек се радва. Независимо дали са с повод или без, те ни карат да се усмихваме, както и лесно да изразяваме любов и привързаност към друг човек. Но някога замисляли ли сте се какво точно представляват подаръците?

 

Какво значи „подарък“?

Подаръците са предмети, които даряваме на някого, без да очакваме нещо в замяна или отплата. Самият предмет, обаче, не е подарък, ако той е бил притежаван от човека, който го подарява. Въпреки че всичко може да бъде подарък, не винаги всеки предмет се възприема като такъв. Например, снимка сама по себе си не е подарък. Но ако е направена от Вас и я подарявате на приятел, поставена в рамка, тя веднага променя значението и стойността си.

 

Възникване на подаръците

Подаръците съществуват като идея и практика от векове, но днес са се превърнали в основна част от живота ни. Подаряваме си подаръци за рождени дни, религиозни празници, годишнини, завършване, сватба и още хиляди поводи. Но замисляли ли сте се от къде възниква традицията за подаряване на подаръци?

 

Традицията да подаряваме подаръци

Подаряването на подаръци може би е една от най-старите човешки дейности, която предхожда създаването на цивилизациите и датира още от развитието на човека като индивид. Дори в примитивната, каменна ера, традицията на подаряване на подаръци е била доста често застъпена и се използвала като начин да се изрази любов или привързаност към друг.

 

Подаръците като символ на статуса на човек

Подаряването на подаръци или дарове също се е включвало като показател на статуса на човек. Например при среща на лидери на различни племена, подаряването на подаръци е показвало тяхната признателност за приноса към тези, участвали в постигането на нещо важно и значимо.

 

Подаряване на подаръци от... шимпанзета

При нашите най-близки „роднини“ – шимпанзетата, наблюдаваме развитието на самата идея и практика на подаряване на подаръци. При тях, мъжките представители често носят подаръци на женската под формата на храна. Подобна форма на подаряване на подаръци се наблюдава и при други представители на животинското царство и дори понякога има много по-голямо значение от просто прехрана.

 

Подаръци от каменната ера

Независимо дали си говорим за камък със странна форма, зъб от животно, клонка от дърво или друг предмет, който често можем да намерим в природата, подаряването на подаръци е доста честа практика. Това важи за годините и вековете, преди човечеството да се превърне в развита и напреднала цивилизация. При примитивния човек е документирано, че колкото по-щедър е с подаръците, толкова по-лесно привлича жена до себе си. Така, че се оказва, че даровете имат много по-голямо еволюционно преимущество.

 

Еволюция на подаръците

С развитието на различните инструменти, подаръците започват да стават все по-сложни и интересни. Например, в животинските зъби и камъни започват да се поставят дупки, за да може да се превърнат в колиета, гривни и различни други украшения.

 

Подаръци в Египет

По-късно, по време на развитието на египетската ера и цивилизация, подаръци са били връчвани основно на фараона. За да съхранява всички дарове от поданиците си, както и от други владетели и царе, са строени огромни пирамиди. Тяхната основна цел била да съхраняват богатството и подаръците на владетеля, които да вземе със себе си в задгробния живот.

 

Подаръци през Античността

Още през Античността, поемата на Омир „Одисея“ показва гръцката гледна точка във въпроса с подаръците. Според тях даровете и подаряването на подаръци са изиграли важна роля във формирането на обществото. „Ксения“ или гръцката концепция за гостоприемство гласи, че човек трябва да подарява подаръци на непознати, както в материална, така и в нематерална форма. В тази концепция се възприема и предлагането на подслон на непознати пътници, които нямат къде да преспят. Според Омир, идеята за това, че хората трябва да са мили и щедри един към друг е сила, която генерира социални блага и подпомага за запазването на мира и реда.

 

Подаръци по време на Римската империя

По време на Римската империя, хората са си подарявали един на друг подаръци, под формата на късметлийски монети или токени. И до наше време, експонати, като тези подаръци са запазили целостта и стойността си. Именно това позволява на историците и специалистите да събират важна информация за периода, в който са изработвани и подарявани. Освен това подаръците – токени, са оказали огромно влияние върху Западните цивилизации. Тези токени за късмет са били използвани като подаръци, за да носят допълнителна благосклонност към определен човек, както и да показват вярност и преданост.

 

Подаръци през Средновековието

През Средновековието предназначението на подаръците започва да се променя още повече. В този етап от развитието на цивилизацията, подаръците са били използвани за придобиване или гарантиране на лични услуги на краля. Също така, те са показвали лоялност и вярност към определен алианс по време на война. Личните подаръци, които са се подарявали на сватба се връчват под формата на дарове, вариращи от монети до скъпоценни метали. Освен това са се подарявали от стада овце и кози до цели замъци с прилежащите им села и поданици. В много култури и до ден днешен е запазена традицията за даване на зестри и други подобни подаръци.

 

Подаръците в наше време

Подаряването на подаръци в наше време е голяма част от ежедневието, култура и възприятието ни. От научна и историческа гледна точка можем да видим, че подаряването на подаръци се е установило като практика в много държави и нации. Идеята, че връчването на дарове и подаръци е съществувало като практика още от антични времена и между толкова различни култури, племена, религии и държави означава, че самото действие е много по-фундаментално за човешкото съществуване.

 

Най-големият подарък в историята

Определено историята и човечеството помнят някои значителни и големи подаръци. Традицията за подаряване на подаръци главоломно набира популярност в Европа. Именно затова даровете са се превърнали в нормална форма и начин, по който да се изрази приятелство, добросъседство или мир между две нации. Въпросът за най-големия подарък в историята е доста спорен. В тази „категория“, най-популярният и познат „най-голям подарък в историята“ е Статуята на свободата. Тя е дар на жителите на Съединените Американски Щати от френския народ по повод 100-ната годишнина от подписването на декларацията за независимостта на страната през 1886 година. Статуята представя Либертас - жена в роба, която представя римската богиня на свободата. Тя държи факла и скрипт, на който са изписани датата, месецът и годината на подписване на декларацията за независимостта на Съединените Американски Щати. Определено този подарък и до днес пази стойността си и привлича голяма част от туристите в страната.

 

Най-скъпият подарък в историята

Този въпрос е лесен и всички знаем отговора му – най-скъпият подарък в историята на човечеството е Тадж Махал. Построен в близост до индийския град Агра, мавзолеят е създаден от моголския император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Грандиозният строеж на императора отнема 21 години за да бъде завършен и помещава гробницата на неговата съпруга. Този подарък за нея е построен от бял мрамор, като тогава е възлизал на стойност от 32 милиона рупии. Към 2015 година, това се равнява на около 52,8 милиарда рупии или 827 милиона долара. Днес този подарък на императора за любимата му съпруга е записан като световно културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Най-(не)известният подарък в историята

След 10 години обсада от гърците на Троя, те построили дървен кон, които оставили пред вратите на града. Армията прекратила обсадата и си тръгнала. Само на пръв поглед. Но това няма значение. По това време, обичаят е гласял, че победеният генерал предава коня си. Това оправдава донякъде троянците, които са си помислили, че това е подарък, по повод „предаването“ на гърците от войната. Останалото е история.

 

Най-големият повод да си раздаваме подаръци

Коледа. Всички обичаме Коледа, чакаме я с нетърпение и определено я свързваме с подаряване и получаване на подаръци. Независимо дали все още вярваме в Дядо Коледа или решаваме сами да изберем подходящ подарък за себе си, Коледа определено е празникът, на който сме склонни да харчим най-много за подаръци.

 

Традицията да подаряваме подаръци на Коледа

Всички, които си мислят, че в наше време традицията, заради която си подаряваме подаръци на Коледа е заради тримата мъдреци, благословили младия Иисус, то историята разказва малко по-различна история. Всъщност, даровете, които мъдреците носят на бебето Иисус не са първите, подарявани през зимата. Даряването на подаръци през зимата е антична традиция, която може да бъде проследена още от племената, които отбелязват лятното и зимно слънцестоене.

 

Подаряване на подаръци още преди честването на Коледа

По време на античните церемонии в чест на бог Сатурн, отбелязвани 7 последователни дни след 17-ти декември, римляните вярвали, че тяхната щедрост при размяната на подаръци ще им донесе късмет през новата година. В началото тези подаръци са били много скромни и са включвали неща от бита, като восъчни свещи, плодове и ядки, евтино вино. Освен това са си подарявали и лампи, които символизират завръщането на светлината, която ще дойде след като зимното слънцестоене премине. По това време децата са получавали малки подаръци, най-вече кукли. С годините подаръците за празника са ставали все по-сложни и скъпи, като сребърни прибори, бижута и други.

 

Но защо подаряваме подаръци на Коледа?

Никой не е сигурен точно кога е роден Христос. Авторите на библията не са считали датата и годината на рождеството за особено ценна информация. Първите дати, които са избрали два века след събитието, са били 20 май, 21 март и още няколко различни дни през април. Най-ранните сведения за празнуване на Коледа на 25 декември са около 4-ти век след Христа.

 

Но защо точно тази дата? По стечение на обстоятелствата римляните празнуват най-големия си празник Сатурналия през декември.  Обикновено тържествата продължавали по 1 седмица, като кулминацията отбелязвала рождението на непобедимото слънце. Сатурналия е бил изключително популярен фестивал сред римляните и на него са поддържали традициите да си подаряват подаръци.

 

Когато през 4-ти век е решено, че 25-ти декември ще бъде денят, в който да се отбелязва раждането на Христос, популярността на римския празник, посветен на бог Сатурн, вече е започвала да избледнява. Тъй като новосъздаденият празник сега съвпада със същия времеви период, като празника на Сатурн, много християни са възприели и пренесли традицията за подаряване на подаръци. Въпреки това, обаче, традицията не е напълно възприета по време на Коледа, защото не всички християни одобряват напълно римската традиция. И скоро, подаряването на подаръци остава в историята.

 

Кой възвръща традицията да подаряваме подаръци на Коледа?

Традицията за подаряване на подаръци на Коледа отсъства до Викторианската Ера. През 19-ти век обичаят на кралица Виктория да си разменят подаръци на Нова година се е слял и с коледните празници. По това време много християни започват да възприемат и да практикуват размяната на подаръци на Коледа, защото започва да им напомня за даровете на тримата мъдреци на бебето Христос.

 

Коледни подаръци по време на индустриалната революция

Модерната и позната на всички нас традиция за подаряване на подаръци по Коледа е вече по-скоро икономическо развитие и история на индустриализацията, от колкото религиозна традиция. Едва чрез развитието на технологиите и създаването на масовото и по-евтино производство се заражда възможността всеки да купи и подари подарък на празника.

 

Комерсиализация на коледните подаръци

През 20-ти век драстичната комерсиализация на Коледа започва да дразни хората, особено в Съединените Щати. Американците започват да си разменят коледни подаръци, след легализирането на традицията през 1680 година. До 19-ти век, коледните подаръци са неизменна част от празника. Но голямото търсене започва да поражда масово и ненужно производство.

 

Обществото за превенция на безсмисленото даряване

През 1911 година група работещи жени в Съединените Щати формират Обществото за превенция на безсмисленото даряване или SPUG. Наблягането на материалната гледна точка на празника и подаръцие започва все повече и повече да дразни представителите на организацията. С годините към нея се присъединяват и политици в Съединените Щати, като президента Теодор Рузвелт и организации из цялата страна.

 

Втората световна война и военните действия, в които страната взима участие, прави организацията безсмислена. Когато през 50-те години на 20 век просперитетът на страната започва да се възвръща, Обществото за превенция на безсмисленото даряване практически вече не съществува.

 

Еволюцията на подаряването на подаръци

В наше време, подаряването на подаръци е по-скоро цял отдел от науката. Вече са разработени различни начини и средства, които да помагат на хората, които се чудят какво да ни купят за рождения ден или сватбата. Регистрите за подаръци се предлагат като услуга за всеки тип празник или събитие, включително специален регистър само за подаръци - преживявания.

 

Поводи, на които подаряваме подаръци

Както вече споменахме, в наши дни поводите, по които се подаряват подаръци, са безброй. Има изключително много празници, които се застъпват по целия свят, но има и такива, които са специфични за определени държави. В България отбелязваме по-специфични празници, разпорстранени в тесен кръг държави, на които си подаряваме подаръци и едни от тях са имените дни.

 

Имените дни като повод за празненства и подаръци

Традицията да се празнува имен ден съществува в някои държави в Европа, Латинска Америка, както и при католиците и православни християни. Това е празник, който се отбелязва в определен ден от годината, които е отреден на определен светец от църковния календар. Традицията се празнува още от Средновековието и в България е свързвана основно с православната църква. В момента в света има около 20 държави, които честват имени дни и голяма част от тях се намират на Европейския полуостров. Според много хора, празненствата за имен ден са подобни на тези за рожден ден. При тях и до днес се спазва традицията, че на имен ден не каниш гости, а който иска може да дойде в дома ти и да празнувате заедно. Това означава, че домакинът трябва да е готов, а гостите - да носят подаръци.

 

Свети Валентин по света и в България

Всички знаем, че Свети Валентин се отбелязва всяка година на 14-ти февруари. Това е традиционен празник за католическия свят, въпреки че все повече държави започват да го възприемат и празнуват. В България, празникът официално се чества на 6-ти юли. Смята се, че именно на 14-ти февруари двойките изразяват любовта си под различни форми, сред които са и подаръците. Едва през Средновековието празника на Свети Валентин започва да се свързва с любовта и привързаността между двама души. Тогава, влюбените започват да си разменят любовни писма и послания, известни още като „валентинки“. В наши дни, едни от основните символи на Свети Валентин са именно сърцето и Купидон, както и неговата стрела.

 

Масовото производство на картички за празника

С развитието на празника, започва и производството на продукти, специално предназначени за повода. През 19 век ръчнописаните картички и писма започват да се заместват с предварително отпечатани поздравителни пожелания. Според Асоциацията за поздравителни картички (или GCA), подаръците – картички, които се изпращат всяка година около Свети Валентин се нареждат на 2-ро място, след поздравителните писма за Коледа. А това са доста картички.

 

Свети Валентин днес

В момента само 6 страни празнуват официално Свети Валентин, но неписано 14-ти февруари е ден, който отбелязват всички влюбени по света. Именно с промяната на географското разположение и традициите в страната, се изменят и традиционните подаръци, разменяни между двойките.

-       Във Франция, например, традиционно на празника се подаряват картички и бижута.

-       Въпреки че Дания отскоро е приела и празнува празника, те вече са успели да оставят своя отпечатък върху него. Традицията при тях повелява, че мъжете не подаряват рози, а букети от.. кокичета. Букет пролетна свежест!

-       В Япония, Свети Валентин е денят, в който не жената, а мъжа е в центъра на вниманието. За разлика от Западните страни, в страната на изгряващото слънце жените подаряват подаръци на своите половинки. Въпреки че традиционно жените са по-срамежливите, на 14-ти февруари те подаряват шоколад. Той, обаче, не е какъв да е! Има определен вид в зависимост от мъжа, на който ще връчвате подаръка. Има шоколад за шефа на работа, за брат или баща, както и за половинката.

-       Възприето от Япония, в Южна Корея също жените подаряват подаръци на мъжете си и то предимно шоколади. При тях, обаче, празненствата не се ограничават само в един ден. Свети Валентин се празнува ежемесечно от февруари до април.

-       Във Финландия и Естония Свети Валентин се отбелязва по-скоро като празник на приятелството, от колкото на интимните връзки. Хората там си разменят картички и различни подаръци с пожеланието „Честит ден на приятелите“. Въпреки това, обаче, денят е използван като подходящ момент за годеж и сватба.

-       Хората в Уелс обожават дървени лъжици. Наистина. Именно „любовната лъжичка“ е един от традиционните подаръци за Свети Валентин в страната. Още от миналото те са били гравирани и подарявани от мъжете, за да служат като талисман на любимите им.

-       Във Филипините на 14-ти февруари традиционно се извършват масови брачни церемонии. Така, че ако сте в този момент от живота си, това може да бъде страхотен подарък!

-       В Южна Африка традицията повелява, жените да напишат името на своя любим в сърце, което да прикрепят към ръкава на блузата си. По този начин мъжете често разбират за тайните си обожателки. Освен това, празникът се отбелязва и с подаръци, цветя и бонбони.

 

В България празникът се отбелязва от сравнително скоро (от 90-те години на 20 век), но доста бързо набира популярност. Традиционно, ние си подаряваме цветя, бонбони и плюшени играчки, изобразяващи сърца или мечета. На този ден много хора все още отбелязват и празника по стар стил Трифон Зарезан. Това е празникът на всички винари, както и имен ден на хората с име Трифон или производно от него.

 

Подаръци за рожден ден

Много е трудно да си представим рожден ден без подаръци. Подаръците са изключително силно застъпени на този празник от десетилетия. Независимо дали рожденият ден е на роднина, приятел или колега, етикетът изисква подаряването на някакъв подарък. Но каква е историята на тази толкова разпространена традиция?

 

Защо подаряваме подаръци за рожден ден?

Въпреки че традициите по отпразнуването на рожден ден зависят от културата, подаряването на подаръци има по-скоро религиозни корени. Смята се, че римските традиции за подаряване на подаръци на празника на Сатурн, са пренесени и към рождените дни на всеки човек.

 

Подаръци против духове?

Една доста популярна теория относно подаряването на подаръци е започнала преди стотици години в Европа. Според нея, хората са вярвали, че по време на рождения ден на човек, зли духове витаят наоколо и могат да се вселят в рожденика и да му навредят. С цел да го защитят от тях, неговите приятели и познати започнали да се събират заедно и да носят подаръци, чиято цел е да прогонят лошите духове. Подаръците са най-често добри пожелания, които да предпазят рожденика от духовете.

 

Подаръците за рождени дни сега

С развитието на човечеството и на междуличностните отношения, целта на подаряването на подаръци за рождения ден отдавна е преминала чисто религиозната граница. В момента подаряването на подаръци е много по-еволюирало и сложно. Честите причини, поради които подаряваме подаръци на рождени дни, са запазването на определени традиции, формиране на по-силна емоционална връзка, отбелязване на житейско събитие, алтернатива на това просто да дадеш пари, да покажеш любов и признателност и още много други. Независимо какви са мотивите за Вашия подарък за рожден ден, той е важна част от празника на всеки човек!

 

Удовлетворенитето да подаряваш подаръци

Колкото повече учените търсят и вникват в значението на подаряването на подаръци, те откриват нещо учудващо: подаръците са по-скоро за да носят удовлетворение на човека, който подарява, а не който получава. Именно по тази причина, дори ако лично не Ви харесва да получавате още и още „боклуци“, психолозите казват да оставите съпругата или детето си да изберат подаръка, който смятат за най-подходящ. По този начин ги насърчавате да мислят за Вас, Вашите интереси и хобита няколко пъти в годината и да укрепвате успешно емоционалната връзка помежду Ви.

 

Психология зад подаряването на подаръци

В наши дни подаряването на подаръци е разпространено във всички култури по света, по различни поводи – отбелязване на рождени дни, годишнини, за късмет, най-добри пожелания, за оздравяване, да покажем любов и привързаност или просто да кажем без думи „благодая“. Подаръци се подаряват на различни хора – членове на семейството, приятели, колеги в офиса, дори на съседите. Има огромни индустрии и производства, посветени именно на създаването и продаването на подаръци. Те позволяват дори на заетите хора да намерят време и правилния подарък, с който да изненадат друг.

 

В психологията, която стои зад подаряването на подаръци, е важно едно основно нещо – те ни позволяват да се свържем емоционално с друг човек. Човекът, който подарява подаръка, изразява чувствата и емоциите си с надеждата, че може да сподели емоциите си с човека, който ще получи дара. Получателят на изненадата открива не само материалната гледна точка, но и емоции и чувства към предмета и човека. По този начин се заражда емоционалната връзка между двама души.

 

Защо е важно да подаряваме подаръци?

Създаването на връзки и взаимоотношения с хората около нас ни дава усещане за цел, както и удовлетворение. Това е чувство, което озарява душата и изважда на преден план нашето най-добро „аз“. Според старата поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“, това има особено значение, когато успееш наистина да изненадаш и зарадваш човек или дори да му помогнеш, ако има нужда.

 

Какви чувства поражда подаряването на подаръци?

Има изключително много проучвания през годините, които се опитват да разгадаят и разберат чувствата, които се пораждат в нас, когато подаряваме подарък на любим човек. Дори да се върнем назад още при хората от каменната ера, подаряването на подаръци е издържало теста на времето и се е доказало като изключително възнаграждаваща практика. Има няколко причини за това:

 

Чувстваме се щастливи Най-просто казано, подаряването на подаръци може да накара всеки човек да се чувства по-щастлив със себе си, както и за този, на който подарява изненадата. В различните проучвания за подаряването на подаръци, които карат хората да си подаряват подаръци, като част от експеримента, резултатът е повече от интересен. Независимо, че действията са контролирани от външен фактор, хората се чувстват по-щастливи със себе си и собствения си живот. Затова, подарявайте подаръци за да се чувствате добре!

 

Подобрява състоянието на духа. Всички проучвания и експерименти предполагат, че подаряването на подаръци може да подобри състоянието на духа на човек. Ако даряването на подаръци кара хората да се чувстват по-щастливи и създава усещане за цел, то това неизбежно ще подобри и състоянието на духа и тялото.

 

По-здрави и силни социални връзки. Като подарявате подарък, Вие не само изразявате чувствата си към другия, но и създавате много по-силна и здрава емоционална връзка с този човек. При тази ситуация, човекът от другата страна получава много повече от просто подарък. Той започва да чувства човека, който му дава подаръка, много по-близък и е склонен по-лесно да го допусне до себе си. Колкото по-здрави са социалните връзки между хората, толкова по щастливи лица се разхождат по улицата! Всичко е свързано!

 

Заразно е! Когато един човек започне да подарява подаръци, това поражда последствия и за двете страни. Не само, че човекът – получател е предразположен да подарява подаръци, но и тези около него ще започнат да подаряват подаръци също. Това донякъде се обяснява с освобождаването на ендорфини, които са в полза както на човекът, който дава, така и на всички, които получават подаръци от него.

 

Подаръците на книжарници Orange Center

Избирането на най-подходящия, креативен и готин подарък често е трудно начинание. В момента на пазара има толкова много и различни предложения за подаръци, че вместо да правят задачата по-лесна, те допълнително я усложняват. Но не се притеснявайте! Екипът на книжарници Orange Center ще Ви помогне в тази трудна задача. Ние Ви предлагаме разнообразни подаръци за малки и големи, предназначени за различни поводи.

 

Подаръци за нея

Избирането на подаръци за нея определено е трудно начинание. Жените особено често и бързо сменят мнението и предпочитанията си, но все пак не се притеснявайте. Екипът на книжарници Orange Center ще Ви помогне в избора на подарък за по-нежната половина от света. Най-важното нещо, което трябва да вземете под внимание при избиране на подаръци за дамите, е в какви отношения сте с тях. По-този начин можете много по-лесно да изберете типа и самия вид подарък.

 

Подаръци за него

Подаръците за него са не по-лесно начинание от тези за дамите. Въпреки това не трябва да се отказвате, перфектният подарък определено съществува. Ние от книжарници Orange Center Ви предлагаме стилни и качествени подаръци, които да допълнят идеално работната визия или хобито, както на господата, така и на дамите. Доверете се на нас при избирането на най-подходящите подаръци за него.

 

Подаръци за деца

Децата, може би, са най-лесни, що се отнася до подаръци. Само трябва да уцелите любимия анимационен герой или книжка и каквото и да купите от тази серия, няма да сгрешите! Ние Ви предлагаме разнообразни подаръци за деца, както за най-малките, така и за по-големи. При нас можете да откриете всичко, което Ви е нужно да направите изненада на любим малчуган или да му помогнете с оборудването за новата учебна година.

 

Книгите – един от най-предпочитаните подаръци за различни поводи

Книгите са прозорец към света, към душата и към всички места, на които сме били, сме или искаме да бъдем. Книгите имат уникалната възможност да ни пренасят стотици години във времето, на хиляди километри, на различни планети в далечни галактики. Именно те имат възможността да накарат читателя си да изпита емоционална връзка към персонаж, да мрази, да обича, да трепери. Да прелиства жадно страница след страница, докато не стигне последната корица и не започне да си мисли за прочетеното. Както казва Дж. К. Роулинг, световноизвестната авторка на една от най-обичаните поредици „Хари Потър“ – „Не вярвам, че моите книги имат магия. Но аз наистина вярвам, че нещо магическо може да се случи, когато четеш хубава книга.“

 

Именно затова ние от книжарници Orange Center сме се погрижили да можете да изберете най-подходящите книги за подаръци, както за малки, така и за големи. Ние Ви предлагаме специални, луксозни издания на вечни класики, както и най-новото на книжния пазар. При нас можете да намерите както български, така и чуждестранни автори. Книгите ни са както на български, така и на различни други езици, като английски, френски, немски. Така имате възможност да изберете подарък и за хората, които искат да усъвършенстват чужд език или просто все още не разбират български толкова добре. Доверете се на книжарници Orange Center за да изберете най-подходящите подаръци.

 

Книжарници Orange Center – Вашият верен партньор

При нас имате възможността да намерите хиляди предложения, сред които можете да избирате. Ние Ви предлагаме възможност, както да посетите нашите книжарници и да изберете подаръци на място, така и да пазарувате в удобството на дома си. Онлайн платформата на книжарници Orange Center съдържа цялата продуктова гама, която предлагаме. Доставката се извършва до най-удобното място за Вас в рамките на 3 работни дни! При покупка на подаръци или други материали от книжарници Orange Center на стойност над 30 лева, доставката е от нас!

Ние Ви предлагаме и възможността да си поръчате определен артикул и да го вземете от най-удобната за вас локация на книжарници Orange Center! При тази възможност можете да вземете избрания от Вас подарък в рамките на деня и да не плащате за неговата доставка! Доверете се на книжарници Orange Center при избирането на подаръци за всякакви поводи!

 

Изкуството да подаряваш подаръци
Какво значи „подарък“?
Възникване на подаръците
Традицията да подаряваме подаръци
Подаръците като символ на статуса на човек
Подаряване на подаръци от... шимпанзета
Подаръци от каменната ера
Еволюция на подаръците
Подаръци в Египет
Подаръци през Античността
Подаръци по време на Римската империя
Подаръци през Средновековието
Подаръците в наше време
Най-големият подарък в историята
Най-скъпият подарък в историята
Най-(не)известният подарък в историята
Най-големият повод да си раздаваме подаръци
Традицията да подаряваме подаръци на Коледа
Подаряване на подаръци още преди честването на Коледа
Но защо подаряваме подаръци на Коледа?
Кой възвръща традицията да подаряваме подаръци на Коледа?
Коледни подаръци по време на индустриалната революция
Комерсиализация на коледните подаръци
Обществото за превенция на безсмисленото даряване
Еволюцията на подаряването на подаръци
Поводи, на които подаряваме подаръци
Имените дни като повод за празненства и подаръци
Свети Валентин по света и в България

Виж повече Виж по-малко