Магазини
Любими

Бебешки книжки

Активни филтри:
Изтрий всички филтри
819 резултата
Здравейте, патенца! Дръпни. Завърти. Плъзни
Ново
Здравей, Мечо! Дръпни. Завърти. Плъзни
Ново
Тимоте открива емоциите
Ново
Тимоте обича да прави всичко сам
Ново
Моята първа книга с пъзели: Пепа
Ново
Моята първа книга с пъзели: Пес патрул
Ново
Моята първа книга с пъзели: Спайди
Ново
Моята първа книга с пъзели: Спайдърмен
Ново
Горският оркестър свири Бах
Ново
Време за баня: Пес патрул
Ново
Време за баня: Принцеса
Ново
Време за баня: Спайди
Ново
Време за баня: Замръзналото кралство
Ново
Време за баня: Цар Лъв
Ново
Животни от гората. Плъзнете, завъртете, отгатнете!
Фют
Ново
Животни от Африка. Плъзнете, завъртете, отгатнете!
Фют
Ново
Животните и техните семейства: Малкото шимпанзе
Фют
Ново
Животните и техните семейства: Малкото китче
Фют
Ново
Животните и техните семейства: Малкото слонче
Фют
Ново
Животните и техните семейства: Малкото лъвче
Фют
Ново
Мечето Бизи в детската градина
Фют
Ново
Мечето Бизи помага в градината
Фют
Ново
Книга с пъзели: Динозаври
Книга с пъзели: Еднорози
Какво сънува морската звездичка
Фют
Книжка на колела: Пожарната кола
Фют
Книжка на колела: Булдозерът
Фют
Книжка на колела: Полицейският автомобил
Фют
Книжка на колела: Линейката
Фют
Повдигнете капачето! Океаните
Фют
Повдигнете капачето! Динозаврите
Фют
Повдигнете капачето! Животните
Фют
Моите първи умения: Не бързай, Еди!
Моите първи умения: Не се разсейвай, Анди!
Моите първи умения: Какво решаваш, Беа?
Бухалчето Бухи
Фют
Таралежчето Жожо
Фют
Понито Тропчо
Фют
Жабчето Квак
Фют
Погледни под капачето: Фермата
Фют
Играем, учим и растем! Камиони
Фют
Играем, учим и растем! Велосипеди
Фют
819 резултата

Бебешките книжки са едно от задължителните попълнения в детската стая на дори най-малките в семейството. С тяхна помощ още от най-ранна възраст децата могат да се научат на много за света около тях. 

В тази категория ще откриете интересни и занимателни детски книжки за най-малките от български и световноизвестни автори. Богато е разнообразието от бебешки книжки, изработени от различни материали – сред предложенията ни Ви очакват картонени, хартиени, гумени, текстилни и дори книжки от дърво. 

Разработени както за малчугани на само няколко седмици или на няколко месеца, така и за подрастващите деца до седем години – в селекцията на Orange center ще откриете книжки за бебета, които да развълнуват всяко дете.

Какво отличава бебешките книжки?

Една бебешка книжка се различава по много от по-дългите приказки за деца, защото е разработена според специфичните нужди на малчугана.

На първо място отличаваща характеристика е дължината. За най-малките бебета книжките трябва да могат да се прочитат в рамките на максимум пет минути, за да успеете да задържите вниманието на детето успешно. Затова и в тази категория ще откриете кратки книжки с по няколко странички, но с много илюстрации. 

Именно красивите рисунки са друга отличителна черта на поместените продукти в този  раздел. От най-ранна възраст децата се учат да различават форми и цветове, затова и книжките, които са създадени за тях, винаги включват декоративни и привличащи вниманието елементи.  

Кои са най-търсените бебешки книжки и за кого са подходящи?

За всяка възраст има по-предпочитани бебешки книжки според потребностите на детето, за които ги купувате. 

Книги за деца до 1 година

Ако търсите книги за най-малките, до 1-годишна възраст, често срещан избор са книжките с дебели странички и с разнообразни текстури, които детето може да изучава на допир. 

На тази възраст децата не могат да задържат вниманието си задълго, затова книжките за тях са съставени от по няколко странички. Още по-полезна е всяка интерактивна мека книжка за бебе, която обикновено е изработена от шумолящи материали. 

Друг подходящ вариант са тези, които са допълнени от бутончета за звуци и песни. Причудливите форми и различните текстури също са предпочитан избор, защото позволяват с тях да се играе по множество начини. 

Винаги харесвани са книжките с плюшени играчки за пръсти. Те насърчават координацията око-ръка и помагат на децата да се обучават за света около тях.

Книги за деца на 1 година

След първия рожден на детето книжките започват да добиват нови роли – с тях децата се учат на първите си думички и развиват въображението си. На тази възраст малчуганите разбират повече от говора, затова за тях можете да изберете сред разнообразието от занимателни книжки за деца. 

Предпочитани са изданията с музикално и звуково оформление, наред с тези, които помагат за развиването на фината моторика. Такива са всички детски книги, включващи пъзели, дрънкалки, въртящи се колела, както и всякакви елементи, които могат да се местят и с които да се взаимодейства. 

Все още харесвани са всички детски меки книжки, но сред тях ще откриете такива с все по-интригуващи истории.

Книги за деца на 2+ години

С напредването на годините се ориентирайте по-често към разнообразието от детски книжки с приказки. С всяка стъпка от своето развитие малчуганите ще могат да се забавляват по нови начини, като те сами ще започнат да разказват приказките на своите родители и близки. 

С помощта на книгите ще можете да научите децата на ценни за тях уроци и да им помогнете да разбират по-добре света около тях. На тази възраст предпочитани са книгите, които имат интересен сюжет с разпознаваеми герои.

Защо да се доверите на Orange center?

Когато избирате продукти за най-малките членове в семейството, приоритет винаги е качеството. Затова и в селекцията на Orange center са поместени книжки, изработени от безвредни материали. Създадени са на базата на проучвания и мненията на експерти, за да отговарят на нуждите на децата според етапа от развитието им. 

Освен стотиците книжки в тази категория сред предложенията на Orange center ще откриете книги и продукти за всички възрасти. С онлайн книжарницата можете да направите своя избор по всяко време на деня, а да очаквате поръчката си в кратък срок и дори с безплатна доставка за поръчки на стойност над 49,80 лева.

Често задавани въпроси

В тази категория ще откриете както книжки за деца на няколко месеца, така и такива за деца до 5-годишна възраст.

Дори сред бебешките книжки има бестселъри. Такива са книгите от поредиците „Защо? Какво? Как?“, „Енциклопедия за най-малките“, „Барбароните“, „Пип и Поузи“, „Disney Бебе“, „Как да научиш твоя дракон“, наред с историите за Зайчето Питър, Каю и други.

От традиционните книжки с приказки и илюстрации, до книжките, създадени специално за баня – в категорията ще откриете разнообразие от детска литература. Очакват Ви още музикалните и панорамните книжки, наред с книгите с капачета и с възможност за приплъзване.