Тетрадки с тесни и широки редове

10 резултата

10 резултата

Подходящи за децата в първи клас, тетрадките с тесни и широки редове са особено важни за учениците в началото на техния академичен живот. В тази категория сме събрали пълния асортимент на Orange center от подобни тетрадки за най-малките. Избирайте сред богата палитра от разновидности и открийте най-подходящия вариант за Вашия млад ученик. 

Какво е важно да знаете за тетрадките с тесни и широки редове?

Този тип тетрадки е специално разработен за първокласниците и учещите се да пишат. С допълнителното разграфяване децата по-бързо ще успеят да овладеят правилното изписване на главни и малки букви. 

Същевременно учениците на тази възраст все още не умеят да пишат равномерно, а това им позволява да се научат да го правят по-лесно. Въпреки това рядко ще видите тетрадки с тесни и широки редове да се използват от деца след първи клас. 

Като избирани за най-малките в училище, тези тетрадки обикновено са в А5 размер и по-рядко в А4, а също така обикновено те са с малко листове – между 20 и 60 на брой. 

Подобно на тетрадките, подходящи за всеки друг повод и за всяка друга възраст, тук също можете да се възползвате от избор между тетрадки с твърди или с меки корици, както и такива със спирала или лепени.

Как да изберете подходящ модел?

На първо място изчакайте инструкциите на учителите, за да изберете какъв да бъде минималният брой на тетрадките, които да закупите за Вашето дете, както и с колко листи да бъдат те. 

В повечето случаи учителите искат по една тетрадка за работа в клас и по една или две други, които да бъдат специално за вписване на домашните работи на децата. 

Въпреки че тетрадките с широки и тесни редове са предпочитан избор за повечето предмети в първи клас, имайте предвид, че по математика детето ще се нуждае от тетрадка с квадратчета. Важно е и да инвестирате в няколко резервни тетрадки, които да са Ви подръка, в случай че детето изпише бързо първите си редове.  

Когато избирате сред тези продукти, имате възможност да подберете и плътността на хартията. При деца на тази възраст искате да инвестирате в по-качествени материали, за да можете да сте сигурни, че при всички опити на ученика да се учи той няма да срещне затруднения. 

Обикновено децата влагат повече натиск, отколкото се налага, а при грешка или в момент на скука те задраскват и рисуват върху хартията. Затова и по-плътните листове са по-подходящи. Те ще бъдат по-устойчиви и при изливания или при докосване на хартията с мръсни ръце. 

На този етап можете да избирате какъв тип тетрадка искате:

  • А5 или А4;
  • със спирала или не.

След като вземете предвид всички тези фактори, идва ред на любимата част на децата, а тя е, разбира се, избирането на тетрадките по външния им вид. 

Както при останалите видове тетрадки, така и при тези, можете да избирате сред разнообразни корици – такива с красиви рисунки и принтове или пък тетрадки със снимки на любимите герои на детето. Независимо какви са Вашите предпочитания и тези на малчугана – в тази категория ще откриете богато разнообразие. 

Защо да се доверите на Orange center? 

В книжарница Orange ще откриете не само цветни тетрадки с тесни и широки редове за учениците от 1 клас, но и много други полезни материали за децата и за техните родители

Пазарувайки тук, имате достъп както до дребните, но важни пособия, така и до големите нужни продукти за училище и за организиране на работното място. Сред селекцията ни Ви очакват интересни идеи за подаръци, а докато избирате сред тях,  можете да откриете и следващата книга, която да прочетете. 

Предложенията на Orange center са достъпни по всяко време на деня чрез нашата онлайн книжарница, а избраните продукти ще пристигнат във възможно най-кратък срок. При поръчки на стойност над 49,80 лева пък доставката е безплатна. 

Виж повече