Начини на плащане


Сумата за доставка на географската територия на Република България е 4.90 лв., а при поръчки на стойност над 49.80 лв. е безплатна.

1. Наложен платеж (плащане на куриер при доставка)

Заплащането на дължимата сума по направена онлайн поръчка се извършва в момента на доставката. Дължимата сума се заплаща на представителя на куриерската служба. Онлайн поръчки с метод на плащане „Наложен платеж“ се обработват и изпращат с услугата Пощенски паричен превод (ППП). Разписката, която получавате от куриера при доставка на поръчката, е равносилна на касов бон. За издадени фактури разписката, получена при доставка на поръчката, се прикрепя към нея.

 

2. Чрез системата PayPal

Международната система на PayPal дава възможност за трансфер на пари чрез уеб сайт (електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи).

PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките.

При избор на този вид плащане ще бъдете препратени към страницата на PayPal, където ще трябва да следвате стъпките, за да направите плащане по Вашата поръчка.
За разплащане чрез системата на PayPal се изисква регистрация. За повече подробности вижте ТУК

 

3. Чрез системата ePay

Българска система за разплащания в интернет, която позволява на потребителите си да заплащат онлайн поръчка на стоки и услуги в интернет, сметки за комунални услуги и др., като приема плащания от банкови карти, както и микросметки в системата.

При избор на този вид плащане ще бъдете препратени към страницата на ePay и трябва да следвате стъпките, за да направите своето разплащане.

Изисква се регистрация. За повече подробности вижте ТУК. 

 

4. Чрез системата EasyPay

Парични преводи: чрез офисите, обслужващи EasyPay (EasyPay разполага с мрежа от над 2500 каси в цялата страна), може да заплатите дължима сума на стоки и услуги в интернет, сметки за комунални услуги и др.

При избор на този вид плащане ще получите 10-цифрен номер, който можете да използвате, за да платите в офис на EasyPay, банкомат с услугата B-Pay или чрез онлайн системата или мобилното приложение на ePay. За повече подробности вижте ТУК.

NB! След като направите поръчката, разполагате с гратисен период до 36 часа, в който можете да направите плащане както онлайн, така и на каса на EasyPay. За този метод на плащане се изисква ЕДИНСТВЕНО предоставянето на кода за плащане в EasyPay, изписан на страницата за потвърждение, след направата на поръчката.

След изтичането на 36-часовия период вече няма да можете да извършите плащане за съответната поръчка и тя автоматично ще бъде отказана и ще премине в статус „Анулирана“.

 

5. Чрез Банков превод

Можете да извършите плащане по банков път на дължима сума по направена поръчка, като доставка се извършва САМО след потвърждение за банков превод на дължимата към поръчката сума.

Следните данни за плащане чрез банков превод на Orange center ще получите след завършване на поръчката, в страницата за потвърждение за успешно направена поръчка, както и в имейла за нова поръчка:

Обединена Българска Банка
IBAN: BG25UBBS80021080885940
BIC CODE: UBBSBGSF
Титуляр на сметката: Ориндж Интернешънъл АД

Като основание за превода трябва да впишете номера на Вашата поръчка.

Наш оператор ще се свърже с Вас за уточнения по поръчката.


NB! След като направите поръчката, имате гратисен период от 15 работни дни, в който можете да направите плащане по банков път. След изтичането му вече няма да можете да извършите плащане за съответната поръчка и тя автоматично ще бъде отказана и ще премине в статус „Анулирана“.

 

6. Чрез дебитна/кредитна карта

Можете да платите с банкова карта, издадена от българска или чужда банка, директно, като транзакционната валута при плащане с карта е български лев (ЛВ). Видовете приемани карти са: MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY.

За идентифицирането Ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за верификация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode. 

Онлайн плащането с дебитна или кредитна карта при пазаруване в www.orangecenter.bg става чрез виртуален ПОС терминал на Борика. При завършване на поръчка сайтът ще Ви прехвърли към страница, където да извършите плащането. Данните, които трябва да попълните, са:
- Номер на картата
- CVV – трицифрен таен код от гърба на картата
- Дата на валидност на картата
- Име на картодържателя

  • Моля, обърнете внимание, че Вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн верификация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.
  • Максималната сума за транзакция е 10 000 лева.

„Ориндж интернешънъл“ АД не съхранява картови данни на своите клиенти, пазарували онлайн и платили посредством дебитна или кредитна карта.

 

Всички посочени цени са в български лева и са с включено ДДС.

** Изключват се доставки в български задгранични дипломатически мисии, посолства, кораби и самолети под български флаг и др., които според нормите на международното право се считат за част от територията на Република България.

 

7. Плащане на каса (в брой/с кредитна карта)

Избирайки да ползвате функцията Click and collect (Поръчай онлайн, вземи от магазин), имате възможност да заплатите дължимата сума по направената онлайн поръчка в момента на получаване от магазин. На касата във всяка книжарница на Orange center можете да заплатите дължимата сума в брой или с кредитна карта.

 

8. Плащане с подаръчен ваучер

 

С опцията „Приложи подаръчен ваучер“ за направени онлайн поръчки, които се доставят с куриер, можете да заплатите цялата или част от дължимата сума с подаръчен ваучер.

Можете да направите това, като въведете кода на ваучера преди финализиране на поръчката. Имате възможност да използвате цялата налична сума по ваучера или само част от нея. Ако въведената сума или стойността на ваучера е по-ниска от общата сума, имате възможност да доплатите остатъчната стойност чрез друг платежен метод по Ваш избор. 

Ако изберете да заплатите част от сумата с ваучер, а оставащата с наложен платеж при доставка с куриер, ще получите две касови бележки. Едната от тях, обхващаща сумата, покрита от ваучера, ще намерите в пратката си, а за останалата част от дължимата стойност ще получите разписка от куриера, равносилна на касов бон.

Подробна информация как да се възползвате от тази опция можете да прочете на страницата „Често задавани въпроси“.

* Поръчки Click and collect (Поръчай онлайн, вземи от магазин) не могат да бъдат заплатени с ваучер.