Магазини
Любими

Пъзели

Активни филтри:
Изтрий всички филтри
626 резултата
Пъзел Educa: Градът на мечтите, 2000 части
Ново
Пъзел Educa: Халщат, Австрия, 1500 части
Ново
Пъзел Educa: Сантана, Мадейра, 1500 части
Ново
Пъзел Educa: Японска градина, 1500 части
Ново
Пъзел Educa: Нотр Дам през есента, 1000 части
Ново
Неонов пъзел Educa: Тауър Бридж, 1000 части
Ново
Пъзел Educa: Катедралата Коб в Ирландия, 1000 части
Ново
Пъзел Educa: Прекрасна книжарница, 1000 части
Ново
Пъзел Educa: Долината на монументите, 1000 части
Ново
Пъзел Eurographics - Карта на света, 550 части
Пъзел Eurographics - Планетата Земя, 550 части
Пъзел Eurographics - Шевна машина, 550 части
3D лещовиден пъзел Eurographics - No Cats Allowed, 300 части
3D лещовиден пъзел Eurographics - Crazy Pool Day, 300 части
Пъзел Eurographics - Felony Cat, 500 части
Пъзел Eurographics - Древен Рим, 1000 части
Пъзел Eurographics - Старата библиотека, 1000 части
Пъзел Eurographics - Арт галерия, 1000 части
Пъзел Eurographics - Париж отвисоко, 1000 части
Пъзел Eurographics - Стъклена градина, 1000 части
Пъзел Eurographics - Книги и кафе, 1000 части
Пъзел Eurographics - Раят на къмпингуващите, 1000 части
Пъзел Eurographics - Винарна, 1000 части
Пъзел Eurographics - Quartier Petit Champlain, 1000 части
Пъзел Eurographics - VW Id. Buzz, 1000 части
Пъзел Eurographics - Доломити, Италиански Алпи, 1000 части
Пъзел Eurographics - Планински лосове, 1000 части
Пъзел Eurographics - Долината на монументите, 1000 части
Пъзел Eurographics - Старият фар, 1000 части
Пъзел Eurographics - Вечерна мъгла, 1000 части
Пъзел Eurographics - Атинска школа, 1000 части
Пъзел Paperblanks - Madame Butterfly
Пъзел Paperblanks - Van Huysum
Dinner With Monet
Dinner with Frida
Пъзел Paperblanks - Van Gogh's Irises
Пъзел Paperblanks - Tropical Garden
Пъзел Paperblanks - Moon Garden
Пъзел Paperblanks - Humming Dragon
Пъзел Paperblanks - Dharma Dragon
Пъзел Educa: Портрет Любо Киров вид 3, 1000 части
Пъзел Educa: Портрет Любо Киров вид 2, 1000 части
626 резултата

В тази категория всяко парче е късче забавление. Открийте всички предложения за пъзели на книжарница Orange – от такива за опитните почитатели на пъзелите до тези, на които тепърва им предстои да дадат начало на ново хоби.

С 1000, 2000 или пък 42 000 парчета? Микро или класически? С пейзажи от най-красивите кътчета на света или с картини, вдъхновени от световноизвестни произведения на изкуството? 

В тази категория Ви очаква голямо разнообразие, затова събрахме кратък наръчник за това, което трябва да знаете, преди да изберете своя първи пъзел или такъв за подарък.  

Как да изберете подходящ пъзел?

Сред селекцията в тази категория ще откриете разнообразни пъзели, подходящи за различни интереси и предпочитания. Как да изберете най-подходящия сред тях?

Първо съобразете пъзела според неговия брой части. Най-стандартният размер пъзели за възрастни съдържа между 1000 и 2000 части, но ще откриете красиви картини, които можете да сглобите със само 500 части

Има ги и микро пъзелите, които, когато са сглобени, са големи едва 10-15 сантиметра на широчина и височина. За по-напредналите почитатели на пъзелите подходящ избор са предложенията с по 3000-6000 части. Но ако искате истинско предизвикателство, можете да откриете пъзели и с десетки хиляди части – 26 000, 42 000 и още. 

Голям фактор при избора заема и картината, изобразена на пъзела. Има множество различни дизайни – някои изобразяват познати пейзажи от популярни дестинации, други поместват в умален размер произведения на изкуството с голяма културна стойност, трети пък включват привличащи окото фотографии. 

Съществуват и множество пъзели, вдъхновени от света на книгите или пък от настолните и видео игрите. 

Да не забравяме и триизмерните пъзели, подходящи за най-опитните в това хоби. 

Какви пъзели ще откриете в книжарница Orange?

Освен разнообразни по пъстрота на картините и брой части, пъзелите в книжарница Orange се различават и според производителите. 

Ще откриете пъзели от марки като:

  • Educa 
  • Anatolian 
  • Black Sea 
  • Professor Puzzle 
  • Winning moves 
  • Good Puzzle 
  • Legami 
  • 4D Cityscape Puzzles 
  • Londji и много други 

Какви предимства имат?

Реденето на пъзели е занимание, което е било създадено първоначално с образователна цел и до днес това продължава да е едно от най-големите предимства на пъзелите пред забавления като настолните игри например. 

Историята на пъзелите възниква през средата на ХVIII век. Първият пъзел е създаден от британския картограф Джон Спилсбъри като допълнение към учебник по география. Спилсбъри създал дървена карта на света, след което я разделил на парчета според границите на държавите. 

Целта е била децата да нареждат парчетата по картата, за да научават по-добре местоположението на държавите. Междувременно обаче това дава началото на класическия пъзел, който познаваме днес. 

Концепцията разбираемо се харесала и подобни дървени пъзели започнали да се използват за забавление. Постепенно достигнали до масовия потребител и видът им се усъвършенствал. И така стигаме до днешния ден, в който пъзелите се изработват от различни материали, нареждат се от безброй много хора по света и изобразяват разнообразни картини. 

Въпреки че това хоби е претърпяло множество промени, до днес то продължава да се използва и с образователна цел. Но дори и да нареждате пъзели само за забавление, това неусетно ще Ви помогне да поработите върху себе си.

Пъзелите се смятат за чудесен метод за медитация. Но също така те предизвикват синтеза на допамин – един от четирите хормона на щастието. Освен това реденето на пъзели активира всички части на мозъка, което превръща това хоби в чудесно упражнение, което развива Вашата логика, творческо мислене, способност за обобщаване и анализиране. 

Защо да се доверите на книжарница Orange?

Богат избор на занимателни пъзели за цялото семейство ще намерите в книжарница Orange, наред с множество други забавления за всички възрасти.

Същевременно сред предложенията ни можете да изберете и продукти за офиса и за училище – канцеларски материали, тетрадки и тефтери, чертожни и рисувателни средства, продукти за организиране на бюрото и много други. Изберете и подарък за близък за следващия специален повод или подберете книга, която да Ви занимава приятно в свободните следобеди.

Пазарувайте по всяко време на деня с продуктите в онлайн книжарницата и очаквайте поръчката Ви да пристигне до Вас в кратък срок и с безплатна доставка за покупки на стойност над 49,80 лева.