24 Май
20,00 лв.
Ново

1001 чудеса от света: Мексико

Сергей Герджиков
20,00 лв.

Серията пътеписи: „1001 чудеса от света“ представя пътешествия в търсене на прелестите на света. В ред книги се описват и показват в снимки пейзажи, портрети, ситуации, културни и природни феномени от страни на Изток и на Запад, на Север и на Юг. Започнахме с Япония, Китай и Пакистан (Японски дневник, Ерове, 2023). Продължаваме с Мексико и с Тайланд (с Малайзия и Сингапур). Следват: Египет, Кения, Гърция, Западна Европа…

Пътешествията са пътища към чудесата, щедро разпръснати по нашата планета, а някои хора пътуват и отвъд нея. Аз съм пътник и скитам по света в търсене на чудесата – онези прелести, които ни оставят без дъх и остават в паметта за цял живот. Пътувам от 1976 – близо половин век. Започнах като студент, после като алпинист, търсещ далечни върхове и стени. Границите се отвориха и тръгнах по света в търсене на тези прелести. Публиката е запозната с мои пътеписи: двете книги за Япония, пътеписи в списанията Съвременник, ГЕО, National Geographic, Моето пътуване, Вокруг света, The Explorer, в сайтове за пътеписи. Бил съм в 50 страни за кратко и задълго.

Замисълът на пътешествието в Мексико включваше почивката на лазурен бряг и историята на Мексико преди Конкистата. Мексико е огромна територия на топли хора, на слънце, джунгли и лазурни брегове. Мексико е земя на древните ацтеки и на маите – загадъчни народи, които създават група култури и цивилизации в Мезоамерика. Държавите им са мъртви или завладени, разрушени и претопени в европейската цивилизация след откриването на Америка от Христофор Колумб и испанската Конкиста.

Информация за "1001 чудеса от света: Мексико"
  • Брой страници 184
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2024
  • Националност автор България
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация