30,00 лв.

1001 светилища, том 5: Мегалитната Стрелча

Димитър Тонин
30,00 лв.

Гробници, некрополи, светилища, мегалити, скалноизсечени паметници, уникални природни забележителности, крепости, оброчища, параклиси, църкви, вековни дървета, свещени извори, водопади.

"Представяме ви поредната книга от проекта 1001 Светилища - максимално детайлна карта на свещените места в българското землище.

В настоящия пети том са включени свещените места в региона на прекрасната община Стрелча в Средна гора. Представени са градът и 4 селища с около 120 картографирани и документирани обекти от древността до наши дни, както и 17 скални комплекси със стотици обекти в тях.

Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магията на значими и тайнствени скални комплекси като Скумсале и Кучулата, да се вглъбите в себе си върху скалния трон на Кулата, да потънете в тишината на "езерото на самодивите", да почувствате свежестта на вятъра и да обхванете простора от върховете Влък и Стръмонос, да почувствате магическата акустика в знаменитата гробница Жаба могила, да се докоснете до древната крепост Стрелъц, да преминете през Скалните Арки на Исара, Арбут, Кулата, да изследвате малко познати и тайнствени места като Грамадака. Ще можете да почувствате мащаба на огромната резиденция Смиловене. Задължително ще посетите историческия музей в Стрелча, ще се потопите в лечебните води на Банчето и множеството минерални басейни в града, а през пролетта можете да се включите и в уханния розобер.

Информация за "1001 светилища, том 5: Мегалитната Стрелча"
  • Брой страници 268
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация