16,95 лв.

1984, меки корици

Джордж Оруел
Хеликон
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
16,95 лв.

С нов превод от Светлана Комогорова - Комата.

Повече от седемдесет години антиутопията "1984" е настолно четиво за всеки, обичащ свободата. Големия брат, наблюдаващ ни денонощно, отдавна се е превърнал в нарицателно. А фалшивите новини са навсякъде.
Колкото и прекален да ни се струва описаният тотален контрол, той е познат в историята. Има го и днес в поне една страна. И липсва гаранция, че няма да плъзне отново по света.
Освен прекрасна белетристична творба, изпълнена с бунтуваща се тъга и напрежение, този все по-актуален роман на Оруел е и включена аларма докъде може да стигне обществото, ако се подчинява на властта сляпо и овчедушно.
Книга, която всеки ТРЯБВА да прочете!

Информация за "1984, меки корици"
  • Език Български
  • Брой страници 384
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 13 х 20 см.
Джордж Оруел
За автора

Ерик Артър Блеър е роден в Мотихари, Индия, когато тя е част от Британската империя. През 1921г. завършва Итънския колеж. По-късно живее във Великобритания и Европа. Неговото първо художествено произведение е публикувано през 1935г. под псевдонима Джордж Оруел. От една от най-значимите му книги, „1984“ в съвременната световна култура трайно са пренесени персонажът на „Големия брат“ и изразът: „Големия брат те наблюдава“.