22,00 лв.

Афродита

Исабел Алиенде
22,00 лв.

Книга от великолепната латиноамериканска авторка Исабел Алиенде.

Приказки, рецепти и други афродизиаци

„Афродита“ е поредното доказателство за невероятно богатото въображение и забележителния разказвачески талант на Исабел Алиенде. С много хумор, от дума на дума, от история на история текстът ни завладява с живописната и жизнерадостна картина на човешките увлечения, стремежи и слабости през вековете до ден-днешен. Алиенде се забавлява, забавлява и читателите с анекдоти от собствения си живот, с преживявания по време на многобройните си пътувания, като ни поднася своеобразен коктейл от кулинарни рецепти, съвети за пробуждане на сетивата и обширна библиография за чувствеността, ползвайки народната мъдрост за афродизиаците, исторически романи, поеми, източни еротични текстове, социологически изследвания и дори магически и алхимически формули. Всеки читател със сигурност ще открие в тази книга нещо любопитно и непознато за себе си.

„Няма нищо по-сладострастно от сияйната и изпълнена с цветове проза на авторката. Това са най-бляскавите страници, излезли изпод перото й. Това е книга, която почива на хумора, на женския поглед към света, на жизнерадост, която със сигурност й е коствала много усилия, които, разбира се, тя спестява на читателя“.
Хоакин Марко, АВС Литерарио

„Замислена като пресечна точка на поне две жанрови структури, както и на няколко литературни жанра, „Афродита“ е преди всичко една удивително забавна книга. В нея съжителстват пътеписа – по-точно спомена за преживяното по време на пътувания, като вкусът и ароматът са двете главни опорни точки на този спомен, – и схемата на книга с рецепти… Всичко това погледнато през оптиката на Ерос. И именно той, Ерос, е водещият в тези рецепти с история, замислени така, че да очароват.“
Роса Переда, Бабелия, Ел Паис, 10.01.1998

Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във вестник "Ел Насионал" до 1984 г. Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните ѝ книги са трилогията "Къщата на духовете" (1982), "Дъщеря на съдбата" (1999) и "Портрет в сепия" (2000), "Ева Луна" (1987) и "Приказки на Ева Луна" (1989), "За любовта и сянката" (1985), "Паула" (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г.

Информация за "Афродита"
  • Език Български
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2006
  • Националност автор Чили
  • Размер см 13 x 20 см.
Исабел Алиенде
За автора

Исабел Алиенде е перуанска писателка, която е родена на 2 август 1942 г. 10 години работи като журналистка в Перу. По-късно се мести във Венесуела и до 1984 г. работи във вестник „Ел Насионал“. Тя е преподавателка по литература в САЩ и пише много статии, книги, романи и пиеси. Алиенде е най-любимата и най-известната латиноамериканска авторка на всички времена. Тя е носителка на множество литературни награди, една от които е "Национална награда за литература на Чили" за 2010 г.