59,90 лв.
Ново

Анн от фермата „Зелените стрехи“

Луси Мод Монтгомъри
59,90 лв.

„Анн от фермата „Зелените стрехи“ е ново илюстровано издание на Anne of Green Gables – една от най-обичаните детски класики. Луксозното издание е с нов превод от неповторимата Мариана Екимова-Мелнишка, с над 50 цветни илюстрации на испанския художник Антонио Лоренте и послеслов от Маргарет Атууд.

Ще си представям обаче, че съм вятърът, който повява във върховете на онези дървета. Когато ми омръзнат дърветата, ще си представям, че леко повявам в папратта тук, долу… после ще литна към градината и ще накарам цветята да затанцуват. Ах, има толкова простор за въображението в един вятър!

Информация за "Анн от фермата „Зелените стрехи“"
  • Брой страници 336
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2024
  • Националност автор Канада
  • Размер см 21 х 26 см.
Луси Мод Монтгомъри
За автора

Луси Мод Монтгомъри

Виж всички заглавия от автора

Луси Монтгомъри е родена на 30 ноември 1874 г. в Канада. Тя е от едно от най-богатите семейства в страната, притежаващо и голяма част от железопътните линии на Канада. Отгледана е от своите баба и дядо по майчина линия. Голяма част от творчеството ѝ е вдъхновено от собственото ѝ детство.
През 1911 г. Луси Монтгомъри се омъжва за презвитерианския свещеник Юин Макдоналд, с когото имат три деца. Първата ѝ книга – „Анн от Зелените стрехи“ се появява през 1908 година. Следват „Анн от Авонлий“ и „Анн от острова“. Луси Монтгомъри е най-известната писателка на канадската детска литература. Издава 25 книги до смъртта си през април 1942 г.