15,00 лв.

Арменски легенди и поеми

Забел Бояджян
Класика и стил
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Арменската култура е доста богата, но не особено известна в България. Запознайте се с това издание, включващо поеми, стихове и народни песни от прекрасната Армения.

„Мемориал на една злочеста нация“ е нарекла своята книга Забел Бояджян. Тя е съставила този уникален за времето си труд, за да запознае света с постиженията на сънародниците си и да събуди интерес към съдбините на Армения .

Тази творба е издадена за пръв път през 1916 година на английски език с илюстрации изключително в арменски дух от нейния съставител. Книгата съдържа пъстра палитра от произведения – поеми, народни песни, стихове, исторически трактати, легендарни епизода от “История на Армения“, описани през V век в хрониките на Мовсес Хоренаци. Последната една трета от книгата е есето „Армения: нейните епоси, фолклор и средновековна поезия“ от Арам Рафи. В него авторът проследява хилядолетната арменска култура и литература, религиозната история на Армения от езичеството до приемането на християнството.

„Ако тази антология събуди интерес към арменската литература, арменските музи имат още много богати и неразрушими съкровищници, от които може да се състави и втори том“, пише в предговора към книгата си Забел Бояджян. Боряна Даракчиева е изпълнила блестящо своята задача да преведе от английски език цялата антология.

Информация за "Арменски легенди и поеми"
  • Език Български
  • Брой страници 204
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Армения
  • Размер см 21 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация