21,90 лв.

Артър Конан Дойл: Шерлок Холмс - Това съм аз

Анна Покровская
21,90 лв.

Сър Артър Конан Дойл, човекът, дал на Англия легендарния Шерлок Холмс, ирландецът, роден в Шотландия, е лекар, писател, историк, поет, романтик и апологет на спиритуализма.

Конан Дойл е по-известен като автор на детективски истории за Шерлок Холмс, но той е известен и с активната си гражданска позиция като защитник на несправедливо осъдените. Намесата му помага да се смекчи присъдата на негов приятел, обвинен в държавна измяна, да се възстанови законността по нашумяло съдебно дело срещу англичанин с индийски произход, който става жертва на ксенофобия, и не на последно място да бъде оправдан Оскар Слейтър, първоначално признат за виновен в убийството на възрастна заможна дама от Глазгоу.

Тази биография, написана от Анна Покровская разказва за различните прояви на многостранната личност на Артър Конан Дойл. За създаването ѝ са използвани широк спектър източници, които представят многопластовата картина на живота му на фона на епохата, в която живее и твори. Ярко е обрисуван вътрешният свят на писателя, задълбочено са изследвани тайните на творчеството и генезиса на героите му.

Книгата е илюстрирана с редки снимки, правени в различни периоди от живота му.

Информация за "Артър Конан Дойл: Шерлок Холмс - Това съм аз"
  • Брой страници 248
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
За автора

Няма добавена информация