15,00 лв.

Асеневци. Asen Dynasty. Двуезично издание

Пламен Павлов
Класика и стил
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.

Луксозно двуезично издание - на български и английски език - с илюстрации от Тодор Ангелиев.

Безспорно сред най-светлите исторически личности в българската история са българските царе от династията Асеневци. - Цар Петър (Добрия), цар Иван Асен (Стария) и цар Калоян.

Първите Асеневци са тези, които са възстановили и положили основите на целокупната българска държава, за да я има и днес. Да си българин не е орисия, да си българин е чест, която трябва да се устоява! Автор на текста е проф. Пламен Павлов, дългогодишен преподавател по история на Византия и на средновековните балкански държави. Художник е талантливият илюстратор Тодор Ангелиев, спечелил неотдавна конкурса за автор на логото на Българското председателство на съвета на Европейския съюз.

„Дори и да звучи утопично в днешния ни комерсиализиран свят, наша вътрешна потребност е да помним онези, които не жалеха своята енергия, личното си благополучие и живот в името на своя народ и държава. Оня дух, който е движил мислите и действията на великите Асеневци, е несъвместим с политическото самодоволство и тщеславие, с раболепието и конформизма, с властническия егоизъм и диктата на посредствеността… И това не е анахронизъм, а ценност, която е валидна във всяка една епоха, за всяка нация и държава“ - проф. П. Павлов

Информация за "Асеневци. Asen Dynasty. Двуезично издание"
  • Брой страници 106
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Размер см 21 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация