10,00 лв.

Аскетът в мола и други разкази

Калин Терзийски
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
10,00 лв.

Сборник с разкази от талантливия български автор Калин Терзийски.

"Аскетът в мола и други разкази" е новата книга на Калин Терзийски, събрала разказите, писани в последните три години. Тези разкази не са обединени просто от периода, в който са писани, а от една философска идея, че в консуматорското общество е напълно възможно да се живее умерено и при това - да се живее щастливо. Без да се изпада в беса на свръхконсумацията - със смирение и внимание към фините нюанси и невидимите детайли на живота. Терзийски разказва историите на Аскетът и на другите си герои, живеещи в нашия реален свят съвсем като приказки. Защото, погледнати от друг ъгъл, тези ежедневни случки са си истински приказки. Зависи от нагласата. Както пише Робърт Пърсиг в гигантската си книга "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет": "За да започнеш да ремонтираш мотоциклета си, ти трябва правилна душевна нагласа".

"Аскетът в мола и други разкази" ни разказва за правилната нагласа, която трябва да имаме, за да възприемаме света като нещо велико и чудесно. Или с други думи - приказка.

"Аскетът в мола и други разкази" е всъщност и едно допълнено издание, което излиза непосредствено след библиофилското издание "Аскетът в мола".

Информация за "Аскетът в мола и други разкази"
  • Брой страници 132
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор България
  • Размер см 14.4 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация