20,00 лв.

Атлас на застрашените животни. Животинският свят на Земята под заплаха

Паула Хамънд
20,00 лв.

Илюстриран с удивителни пълноцветни илюстрации и подробни снимки, "Атлас на застрашените животни" представя задълбочен поглед върху 50 вида животни от цял свят, които днес са категоризирани като застрашени или почти застрашени според ежегодния списък на Международния съюз за защита на природата (IUCN). Изборът обхваща широк спектър от диви животни, от големи, харизматични бозайници като бенгалския тигър до по-малко известни видове като какапо от Нова Зеландия, единственият нелетящ папагал в света, за който доскоро се смяташе,че е изчезнал.

Всеки континент е представен с примери, внимателно подбрани за всяко местообитание - от мистериозното ай-ай от съкращаващата се тропическа гора на Мадагаскар до срамежливата очилата мечка във високите Анди. С глави за всеки от континентите и световните океани, авторът описва характеристиките на всяко животно,а карта представя географското му разпространение. Карето "Ключови факти" дава удивителни подробности за жизнените статистически данни на животното, като тегло,дължина,височина,както и подробности за неговото хранене и продължителността на живота.

Книгата се предлага с две различни корици. Няма възможност за избор на конкретна корица. Поръчките се изпълняват спрямо моментните складови наличности.

Информация за "Атлас на застрашените животни. Животинският свят на Земята под заплаха"
  • Език Български
  • Брой страници 111
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 29 х 22 см.
За автора

Няма добавена информация