80,00 лв.

България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913

Георги Марков
Захарий Стоянов
Наличен
80,00 лв.

Ако искате да разберете защо и как става чудото една малка държава да победи империя, разположена на три континента, непременно прочетете тази книга.

В предлаганата на вниманието на любознателния четец книга се разкриват водещото място на България в Балканския съюз и нейният принос за победата над Османската империя. Външнополитическата дейност е представена чрез проследяване отблизо отношенията със съюзниците, Румъния и Великите сили.

Богато илюстрираното издание се явява най-пълната в момента история на Първата Балканска война, съставена от съвременни научни позиции.

"Грешат ония, които казват, че ние направихме Велика България. Вярното е, че Велика България направи нас. Идеалът на тая Велика България ни вдъхна оная смелост и оня патриотизъм, които докараха съюза и войната. Нейното осъществяване ни даде тая възможност и тая известност, които направиха от нас и от нашето поколение това, що сме... Широка България иска широки умове. Велика България - велики сърца“, са патетичните думи на министър-председателя Иван Гешов в дните след победната война. Припомня ги Георги Марков в „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913.


Книгата „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913“ е богато илюстрирана с уникални фотографии, някои от които се публикуват за първи път. Приложен е и набор от карти - етнографски и исторически, които дават още по-ясна представа за населението в района и за бойните действия.

Информация за "България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913"
  • Брой страници 570
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор България
  • Размер см 19 x 26
За автора

Няма добавена информация