Основна характеристика на традиционната българска кухня е нейната сезонност. В сезоните са втъкани два от най-влиятелните в живота на българите фактора: от една страна, обредният цикъл – празниците от Гергьовден до Димитровден и от Димитровден до Гергьовден, и от друга – битът и трудовата дейност. И наистина, по-внимателното вглеждане в празничния календар разкрива връзката между двете – колкото по-усилена е селскостопанската работа, толкова по-начесто са празниците и поводите за събиране и споделяне на даровете на тежкия селски труд.
Илиян Димитров представя богата колекция от традиционни за българската кухня сезонни ястия и идеи, с които да разнообразите и подобрите начина си на живот чрез храненето. Сезоните са разделени на четири, съобразно особеностите на умерения климатичен пояс. В книгата са отбелязани и основните традиционни български празници и спецификата на храната, която се приготвя за всеки от тях.
С помощта на над 1100 рецепти в тази книга всеки ще открие вкусни идеи и вдъхновение, за да приготви кулинарни шедьоври за своето семейство и приятели.
Българска традиционна кухня със сезонни продукти
Илиян Димитров
СофтПрес
Наличен
Информация за "Българска традиционна кухня със сезонни продукти"
- SKU 9786191519439
- ISBN 9786191519439
-
Автор
Илиян Димитров -
Издателство
СофтПрес - Език Български
- Брой страници 400
- Вид корица Мека
- Година на издаване 2023
- Националност автор България
- Размер см 16 х 23 см.
The information below is required for social login