28,00 лв.

Българска традиционна кухня със сезонни продукти

Илиян Димитров
28,00 лв.

Основна характеристика на традиционната българска кухня е нейната сезонност. В сезоните са втъкани два от най-влиятелните в живота на българите фактора: от една страна, обредният цикъл – празниците от Гергьовден до Димитровден и от Димитровден до Гергьовден, и от друга – битът и трудовата дейност. И наистина, по-внимателното вглеждане в празничния календар разкрива връзката между двете – колкото по-усилена е селскостопанската работа, толкова по-начесто са празниците и поводите за събиране и споделяне на даровете на тежкия селски труд.
Илиян Димитров представя богата колекция от традиционни за българската кухня сезонни ястия и идеи, с които да разнообразите и подобрите начина си на живот чрез храненето. Сезоните са разделени на четири, съобразно особеностите на умерения климатичен пояс. В книгата са отбелязани и основните традиционни български празници и спецификата на храната, която се приготвя за всеки от тях.
С помощта на над 1100 рецепти в тази книга всеки ще открие вкусни идеи и вдъхновение, за да приготви кулинарни шедьоври за своето семейство и приятели.

Информация за "Българска традиционна кухня със сезонни продукти"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор България
  • Размер см 16 х 23 см.
За автора

Няма добавена информация