19,90 лв.

Българската монархия, том 2: Царе и богове (765-893)

Петър Николов-Зиков
A&T Publishing
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
19,90 лв.

Години на изпитания, цареубийства, чаши от черепи - част от темите в изданието.

С възхода на Крумовата династия, праотеческите богове решили да дадат генерално сражение на всепобеждаващия Христос. Отначало, докато пълчищата на Крум надделявали над византийските легиони, изглеждало, че предимството е тяхно. Колкото повече се изтощавала българската армия обаче, толкова по-ясно ставало, че християните побеждават, не защото печелят битката на мечовете, а защото печелят войната на душите. Реликт от Тъмните векове, България изглеждала обречена да изчезне така, както изчезвали процъфтяващите царства на скити, сармати и алани, хуни, авари и хазари, печенеги, узи и кумани. Нещата обаче се развили по друг начин заради един велик мъж, който с цената на много кръв, приобщил страната си към християнството.
Как и защо се е стигнало до там, се опитва да даде отговор Петър Николов-Зиков във втория том на мащабното си историческо и политологично изследване върху генеалогията, политическата идеология, титулатурата, инсигниите и дворците на средновековните български царе.

Информация за "Българската монархия, том 2: Царе и богове (765-893)"
  • Език Български
  • Брой страници 432
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор България
  • Размер см 13 x 20 см.
Петър Николов-Зиков
За автора

Петър Николов-Зиков

Виж всички заглавия от автора

Роден е на 3 юни 1979 г. в София в семейството на художника Николай Николов-Зиков. Завършва Класическата гимназия, а по-късно „Политология“ и„Политически мениджмънт“.

От 1999 г. започва да публикува политически анализи в периодичния печат, една година по-късно става експерт в Отдела за политически анализи и стратегии на СДС. След разцеплението на партията през 2004 г. Петър Николов-Зиков оглавява Сектора за политически анализи на ДСБ.