8,99 лв.

Български църковен и етнокалендар

Милениум Пъблишинг
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
8,99 лв.

В книгата са включени празници, обреди, обичаи, които са представени по интересен начин. Сборника предлага на читателя да се запознае с традициите, на които се основaва даден празник.

Обичаите, ритуалите, обредите и религиозните празници винаги са били духовната сплав на всяка общност. С тяхна помощ народът ни е оцелял през вековете и е защитил самобитния си дух.

Динамичните промени в света все по-осезаемо отнемат възможността на модерния човек да се идентифицира с миналото си, да спазва обичаите на своя народ и да се уповава на етническите традиции. Невръстните не знаят, младите не помнят, а старите умират и отнасят със себе си завещаните от предците ни обреди и ритуали.

Опитахме се да съберем поне малка част от знанието за различните календарни празници и свързаните с тях обичаи, да ги систематизираме и подредим ден по ден, за да ги съхраним за идните поколения. Редом с българските традиционните практики и вярвания са включени и част от официалните празници на арменци, евреи, мюсюлмани, гърци, руснаци и други, с които от десетки години живеем в мир и разбирателство.

Информация за "Български църковен и етнокалендар"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.