Задължително ученическо четене
39,00 лв.

Българският буквар. 200 години в първи клас

Колектив
Просвета
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
39,00 лв.
Надникнете в 200 годишната история на Българският буквар. Кога е създаден и как е изглеждал букварът през годините, по какъв начин изданията са се променяли с годините. 
 
Тази книга събира по уникален начин най-интересните български буквари от 1824 до 2014 г. Дори в големите библиотеки много от тях липсват или са архивирани под етикета „пълна недостъпност”. Затова „Българският буквар” съчетава чертите на картинна енциклопедия и сборник с кратки любопитни статии.
Въпреки типовата структура и устойчивите визуални образи всеки буквар е пъстро огледало на времето, в което е издаден. Освен върху текстовете на именити български писатели авторите Антон Стайков и Свобода Цекова фокусират вниманието върху илюстрациите на Александър Божинов, Вадим Лазаркевич, Илия Бешков, Любен Зидаров, Георги Атанасов и още 50 емблематични за българското изкуство художници. Техните рисунки съдържат богата и разнообразна информация за това как са живели българските деца, какви знания за света са получавали, какви са били техните игри и играчки, как са се справяли по време на войните, икономическите кризи и социалните преходи.
Информация за "Българският буквар. 200 години в първи клас"
  • Език Български
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
За автора

Няма добавена информация