99,00 лв.

Българско-френски речник

А. Манчева, А. Чаушев, Р. Бешкова, А. Маркова, Ж. Кръстева-Тончева
Колибри
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
99,00 лв.

Речникът е плод на усилията и близо петгодишния труд на петима преподаватели от Факултета по класически и нови филологии на СУ „Св. Климент Охридски“. Създаден е по оригинална концепция, включваща елементи на съпоставително изследване на езиковата стилистика на българския и френския език, а фонетичната транскрипция на българските заглавни думи, която отразява правоговорната норма на българския език, е необходимо допълнение не само за евентуалните френски ползватели.

Словникът обхваща 70 000 заглавни думи, представляващи основния фонд на съвременния български книжовен език, както и разговорна и простонародна лексика, турцизми и диалектизми, специализирани термини от областите на хуманитарните науки, точните науки, техниката, правото, икономиката, медицината, биологията, изкуството, политиката и спорта. Представени са и голям брой нови думи и значения, навлезли в езика през последните двадесетина години.

Речникът е необходимост за изучаващите задълбочено френския език – ученици от горните класове на езиковите гимназии и студенти романисти, – за преподавателите, преводачите и всички, които се интересуват от проблемите на лексикографията.

 

Информация за "Българско-френски речник"
  • Брой страници 2104
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор България
  • Размер см 18 x 24.5 см.
За автора

Няма добавена информация