15,00 лв.

Бел-Ами, твърди корици

Ги дьо Мопасан
Захарий Стоянов
Наличен
15,00 лв.

Пред теб, драги читателю, е романът на Ги Дьо Мопасан, за когото Емил Зола е казал: "Той беше от великото потомство, чиито предци бяха Рабле, Монтен, Молиер – силата, разумът и светлината на френската литература. Тези, които ще ги познават само от неговите произведения, ще го обикнат заради неувяхващия любовен химн, който той изпя на живота."

Информация за "Бел-Ами, твърди корици"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2007
  • Националност автор Франция
  • Размер см 15 х 21 см.
Ги дьо Мопасан
За автора

Анри Рьоне Албер Ги дьо Мопасан е роден вероятно в замъка Мироменил, Турвил сюр Арк, на 5 август 1850 г. Произлиза от стар лотарингски род, който се преселва в Нормандия около 18 век. 

Мопасан е записан в семинарията на градчето Ивто, но скоро след това е изключен от там. Завършва средното си образование в най-реномирания лицей на Руан. През 1869 г. Мопасан започва да изучава право в Париж. Скоро след това, на 20-годишна възраст, се записва доброволец в армията по време на Френско-пруската война.

Мопасан прави дебюта си като поет с Des Vers - Стихове. По същото време той публикува своя шедьовър Лоената топка в сборника Soirues de Medan - Медански вечери, който е редактиран от Емил Зола. През 80-те години на 19 век Мопасан пише около 300 кратки разказа, шест романа, три пътеписа, и един сборник с поезия.