Магазини
Любими
49,00 лв.

Бележити българи на съвременна България

инж. Любомир Михайлов
Асеневци
Ограничена наличност
0%
49,00 лв.

SKU: 9789548582353

Тегло кг: 0.73

Част в поредица: 1

ISBN: 9789548582353

Автор: инж. Любомир Михайлов

Издателство: Асеневци

Език: Български

Брой страници: 456

Вид корица: Твърда

Година на издаване: 2012

Националност автор: България

Размер см: 15 x 21 см.

Макар и широко, неправилно е разпространено становището, че в наше време няма бележити българи. Подобно твърдение не само че не е вярно, но и оказва отрицателно влияние върху развитието на личността и интелектуалния потенциал на обществото. То е обидно и елементарно.
Днес нашата страна разполага със сънародници, които във висока степен са допринесли за материалното и духовно добруване на хората. Те заслужават всенародно признание за своя принос в съкровищницата на човешките постижения. Те са бележити. А животът на бележитите българи ще бъде пример за достойно изпълнен дълг за идните поколения.
Представянето в енциклопедията „Бележити българи на съвременна България” на над 200 личности с приноси в развитието на научния, стопанския, културния и обществения живот на страната, я прави едно от представителните издания за съвременниците, допринесли с интелекта и делата си за прославянето на държавата ни по света. Фактът на включване на 15 академици (сред които Петя Василева, Никола Съботинов, Радко Радев, Григор Велев, Ангел Гълъбов и др.), на 9 член-кореспонденти (Любен Димитров, Владимир Овчаров, Аксиния Джурова, Димитър Цалев и др.) и на 157 професори, доктори и доценти, свидетелства за стремежа акцентът в енциклопедията да бъде поставен върху съвременния научен потенциал на България, на талантливите съзидатели в областта на техническата мисъл, изобретенията, конструирането, мениджмънта; в сферата на изкуствата и културата, образованието и учителската дейност, занаятите и др. Тук присъстват биографиите на именитите и почитани от българите Стоянка Мутафова, на пианистите проф. Атанас Куртев и Кирил Ламбов, на архитектите Ирина Радевска и Добрина Желева-Мартинс, на театралите проф. Димитрина Гюрова, проф. Румен Рачев, проф. Венелин Грамадски, на спортистите Стефка Костадинова, Илия Чубриков, Борислав Михайлов и видни личности из други области.
В енциклопедията „Бележити българи” са показани „интегралното” творческо присъствие и дейностите в различни сфери на сливенките Соня Келеведжиева и Иванка Денева, включването им в редица национални и международни антологии, справочници и енциклопедии и отличия от конкурси.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

инж. Любомир Михайлов

инж. Любомир Михайлов

Всички книги на автора

Няма добавена информация