Безглутенова кухня
Надя Пери
Хомо Футурус
Наличен
Книга необходима за всеки имащ проблеми с глутена. Задължителна част от кухнята.
Глутенът е белтъчина, съдържаща се в пшеницата и в други зърнени култури. Съдържанието му варира при различните зърнени растения и дори при един и същ вид.
Смята се, че пшеницата се е отглеждала още отпреди 10 000 години в Месопотамия. Тя е основен продукт за храненето. За съжаление обаче, според статистическите данни нараства броя на хората, страдащи от непоносимост към глутена. Разрешение на този проблем е намиращата все по-голяма популярност зърнена култура лимец. Също така пшениченото брашно може да се замести с други видове брашна - картофено, елдено, царевично, оризово, и др. Днес се произвеждат макарони и други видове тестени изделия от безглутенови брашна. Най-важният тестен продукт - хлябът, също може да се направи от брашно без глутен.
Рецептите за готвене в тази книга включват продукти, които не съдържат глутен, и при непоносимост към глутена трябва да се спазват стриктно.
Информация за "Безглутенова кухня"
- SKU 9786197047653
- Тегло кг 0.204
- Художник Боян Байчев
- ISBN 9786197047653
-
Автор
Надя Пери -
Издателство
Хомо Футурус
- Език Български
- Брой страници 152
- Вид корица Мека
- Година на издаване 2015
- Националност автор България
- Размер см 14 x 20 см.
The information below is required for social login