6,00 лв.

Безглутенова кухня

Надя Пери
Хомо Футурус
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
6,00 лв.
Книга необходима за всеки имащ проблеми с глутена. Задължителна част от кухнята.
 
Глутенът е белтъчина, съдържаща се в пшеницата и в други зърнени култури. Съдържанието му варира при различните зърнени растения и дори при един и същ вид.
Смята се, че пшеницата се е отглеждала още отпреди 10 000 години в Месопотамия. Тя е основен продукт за храненето. За съжаление обаче, според статистическите данни нараства броя на хората, страдащи от непоносимост към глутена. Разрешение на този проблем е намиращата все по-голяма популярност зърнена култура лимец. Също така пшениченото брашно може да се замести с други видове брашна - картофено, елдено, царевично, оризово, и др. Днес се произвеждат макарони и други видове тестени изделия от безглутенови брашна. Най-важният тестен продукт - хлябът, също може да се направи от брашно без глутен.
Рецептите за готвене в тази книга включват продукти, които не съдържат глутен, и при непоносимост към глутена трябва да се спазват стриктно.
Информация за "Безглутенова кухня"
  • Език Български
  • Брой страници 152
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация