32,00 лв.

Бохемските места на соца. Бургас

Мариана Първанова
32,00 лв.

Книгата „Бохемските места на соца. Бургас” е продължение на „Бохемските кафената на соца”, посветена на София. Новото издание прави преглед на артистичните средища в Бургас през 50-те – 80-те години на ХХ век.
Журналистката Мариана Първанова съставя своебразен „пътеводител” на любимите места за събране на интелектуалците и разказва кои са били те – онези личности, които раждат „бургаското чудо”, откроило града като една от културните столици в страната. Авторката търси отговор на въпроса – на какво се дължи онзи творчески подем, заради който започват да наричат Бургас Град на поетите, художниците, актьорите и музикантите.
Ценното в тази книга е, че се дава думата на самите участници и свидетели на събитията. Също като своите събратя в Европа, и те са се събирали по едно и също време на деня, почти в постоянни компании, в определени заведения, които за тях са били един вид „фабрики” за нови идеи и творчески търсения. От там идва понятието „литературни” или „бохемски кафенета”, а по-общо – „бохемски места”.

Информация за "Бохемските места на соца. Бургас"
  • Брой страници 344
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 16 х 23 см.
За автора

Мариана Първанова

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация