124,00 лв.

Джобен нож Boker Plus Yokai

124,00 лв.

Здравият Boker Plus Yokai убеждава като надежден боен нож с агресивно острие Tanto и неплъзгаща се дръжка. Тактическото джобно ножче е проектирано от Алесандра Де Сантис, известен още като Hydra Design, подразделение на Hydra Armaments, която е семейна компания от Северна Италия, специализирана в аксесоари за оръжие и тактическо оборудване. Опитният ентусиаст на ножовете събира, тества и сравнява безброй ножове от 14-годишна възраст и е автор на множество доклади и статии, публикувани в много специализирани списания. Като индустриален химик по професия, тя може да се възползва от богат опит в стоманите и материалите. Тя също е любител на огнестрелните оръжия и практикуващ филипински бойни изкуства.

Модерният дизайн съчетава нейния опит от всички тези области и превръща Yokai в абсолютно изключителен нож. Модифицираното острие Tanto, направено от стомана D2, има устойчиво черно покритие, отваря се ръчно и е надеждно закрепено от здрава ключалка. Чирените на дръжката, текстурирани в модерен модел пчелна пита, пасват идеално в ръката дори при лошо време, а оребренията и ергономичнита вдлъбнатина за показалеца осигуряват допълнително захващане. Червеният алуминиев дистанционер осигурява цветен акцент. С отвор за шнур, разбивач на стъкло и практичен подвижен клипс, който при желание може да демонтирате. Доставя се във висококачествен полиестерен калъф за съхранение.

Характеристики:

Тип: джобно ножче
Обща дължина: 23 см.
Дължина на острието: 9.5 см.
Дебелина на острието: 3.7 мм.
Тегло: 147 гр.
Дизайнер: Алесандра Де Сантис
Материал на острието: стомана D2
Материал на дръжката: пластмаса G10
Отваряне: Ръчно

Известните ножове Boker се изработват ръчно в Солинген (Германия) от 1869 г. насам. Дългата история на Boker е повлияна от изпълнени със събития времена. Но едно нещо винаги е било същото през последните 150 години: страстта и ентусиазмът за необикновени ножове. Днес Boker е известен в цял свят като производител и доставчик на ненадминато разнообразие от материали за остриета и дръжки и най-големият производител в Европа на спортни, тактически и колекционерски ножове.

Информация за "Джобен нож Boker Plus Yokai"
  • SKU 4045011226854
  • Производител Böker
  • Дължина на острието 9,5
  • Материал (острие) Неръждаема стомана
  • Тегло кг 0.147
  • Размер см 23 см.
  • Цвят на корпуса Черен
  • Марка Böker