17,00 лв.

Божии чеда

Ларш Петер Свен
17,00 лв.

Роман за любовта и приятелството, за вярата и надеждата. Срещаме римски войници и шайки разбойници, пророци и ученици, лечители и проститутки – всички те са разпънати между добрите и злите сили. Красивото и ужасяващото, дребното и великото вървят ръка за ръка.

Офицерът Катон се съмнява дали постъпва правилно, като следва заповедите на цар Ирод да избият всички новородени момчета. Шайка крадци преоткриват себе си и отдавна забравени човешки ценности. Бащата на Яков се страхува, че синът му е белязан от зло, защото заеква. Анна дири възлюбения си Андрей, но намира спътника на Исус. Блудници, търсещи любов и уважение, губят и намират пътя към дома. А Петър не може да спи от страх какво ги очаква.

Всички тези истории се преплитат неразривно и героите се намират един друг, като на всяка крачка дебнат изненади.

„Божии чеда“ разказва за живота на хора, играещи маргинална роля в Новия завет. Всички те сега имат възможност да говорят. С език, лишен от осъждане или морализиране, Свен пресъздава един познат мотив по изненадващ начин.

„Божии чеда“ се превръща в бестселър в Норвегия, където печели литературната награда „П. У. Енквист“ и получава възторжени отзиви. Свен по изключително фин начин издига конфликта между светлината и тъмнината, съсредоточавайки се върху разнообразните битки, пред които са изправени тези индивиди.

Информация за "Божии чеда"
  • Език Български
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор Норвегия
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация