40,00 лв.

Брезник и Брезнишко

Димитър Тонин
40,00 лв.

Представяме ви поредната книга от проекта „1001 Светилища” – детайлна карта на свещените места в българското землище.

В настоящия шести том са включени свещените места на територията на община Брезник, Пернишка област. Представени са 1 град и 34 селища с 240 картографирани и документирани обекти от неолита до наши дни.

Вие, пътешественици, ще можете да се потопите в магията на значими светилища като Подземния куполен храм Гърло, светилището на Слънцето над Долна Секирна, скалните слънчеви кръгове на Бърдото, да почувствате свежестта на въздуха в Ерулската планина и Любаш, да се любувате на хълмовете на планината Вискяр, да се докоснете до древните крепости над Подземния храм Гърло, на Големи връх, и над селата Станьовци и Ноевци.

Ще можете да обходите природни забележителности като пясъчните пирамиди над Банище, да отпиете от Желязната вода на Бърдото, да повървите по билния път на Вискяр с чудесни панорами във всички посоки.

С удоволствие ще посетите музея в Брезник, екофермата на Муката в Ребро, “Бабиното ханче” до Брезник и гостилницата “Празниците” в Непразненци.

За любителите на старините са включени почти всички открити археологически паметници, множество крепости, светилища, некрополи... За любителите фотографи - красиви панорами, вековни дървета и водопади, а християнските поклонници - всички манастири, църкви, параклиси, оброчища, свещени извори...

В ръцете ви е един подробен и полезен пътеводител на свещените места, резултат от повече от десет години обхождане на забележителностите в Брезнишко..

Приятно пътуване!

Към всички обекти в книгата е изработена карта за Google Maps, която можете да свалите на вашия телефон и по нея да обикаляте по забележителностите. Всеки обект е маркиран на точното си място и към него периодично ще бъде качвана и обновявана информация и снимки. За тази карта е направен и QR код, чрез който можете веднага да имате достъп до нея! Достатъчно е да имате инсталиран четец за QR код на телефона.

Информация за "Брезник и Брезнишко"
  • Брой страници 382
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация