15,95 лв.

Черен понеделник

Ники Френч
AMG Publishing
Наличен
Оценка 5.0 от 5 гласа
15,95 лв.
Новият психологически трилър ще събуди и най-малката част на ума Ви.
 
Понеделник – най-мрачният ден от седмицата. Ден на тъмни импулси. Идеално време за отвличането на едно дете. Фрида Клайн е психотерапевт с успешна кариера и непоклатими принципи. Животът ѝ обаче се преобръща, когато в кабинета ѝ идва Алън Декър.
 
Описваните от него сънища за това как грабва малко момче, обезпокоително наподобяват новините за изчезването на 5-годишния Матю. Убедена, че полицията няма да вземе притесненията ѝ на сериозно, Фрида неохотно се оказва въвлечена в случая.
 
Подобно отвличане от преди 20 години дава нова нишка за разследване. Опитвайки се да намери смисълът на тези ужасяващи престъпления, Фрида ще се изправи пред най-дълбоките си страхове движейки се крачка след умен и брутален убиец…
 
„Прецизно написан психологически трилър с неочаквани обрати и впечатляваща развръзка.”  New York Times Book Review
 
„Превъзходен психологически трилър... С мрачната си атмосфера, неочаквани сюжетни обрати и запомнящи се герои, първата книга от поредицата за Фрида Клайн оставя читателите нетърпеливи да узнаят какъв ще бъде цветът на вторника.” Publishers Weekly
 
„Ники Френч създават заплетена и напрегната психологическа загадка за паметта и наследствеността, с достатъчно обрати, за да не изпуснат вниманието ви до самия край. Този завладяващ трилър със сигурност предвещава добра поредица – нямам търпение да узная повече за невероятната Фрида Клайн.“  Камила Лекберг, автор на бестселъра „Ледената принцеса“
 
„Страхотен поглед върху мотивите, спомените и връзките, който попада в целта. „Черен понеделник“ ще ви позволи да надникнете в тъмнината, която кара хората да се решат на немислимото.“  Луиз Пени, автор на бестселъра „Убийството на художника“
 
***
 
Ники Френч е псевдоним на писателко дуо Ники Жерар и Шон Френч. Партньори в писането и живота, двамата живеят в Съфок.
 
Ники Жерар е родена през 1958 г. в Уорчестър. Завършва английска литература в Оксфорд. В началото на 80-те се занимава с преподаване преди да се насочи към журналистиката. През 1985 г. започва издаването на списание, посветено на жените в изкуството и литературата. Работи като литературен редактор за New Statesman (там именно среща Шон Френч) преди да се премести в Observer, където е последователно заместник литературен редактор, автор и изпълнителен редактор.
 
Шон Френч е роден през 1959 г. в Бристол. Учи английска литература в Оксфорд по същото време като Ники, но пътищата им се пресичат чак през 1991 г. Пред 1981 г. печели писателски конкурс на Вог и до 1986 г. е театрален критик в списанието. Едновременно с това работи и като заместник литературен редактор и телевизионен критик за Sunday Times и други медии.
 
Шон и Ники се женят пред 1991 г. Първият им общ роман „The Memory Game“ излиза през 1997 г. и получава възторжени отзиви. Следващите им книги затвърждават успеха им. Излезлият през 2011 г. „Черният понеделник“ е първият от серията романи с главен герой психотерапевта Фрида Клайн.
Информация за "Черен понеделник"
  • Език Български
  • Брой страници 464
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Размер см 20 x 13 см.
Ники Френч
За автора
quote icon

Винаги сме по-свободни, отколкото си представяме.

Ники Френч е псевдонимът на писателското дуо от британски журналисти Ники Джерард и Шон Френч. Двамата пишат психологически трилъри от 1997 година насам и днес са сред най-популярните световни автори.

Ники Джерард е родена на 10 юни 1958 година в Уостършир, Великобритания. Шон Френч е роден на 28 май 1959 година в Бристол, Великобритания. Двамата се женят през 1990 година и имат две дъщери заедно.

Писателското дуо издава първия си роман през 1997 година. Най-известната поредица на Ники Френч започва да се издава през 2011 година и проследява работата на психотерапевта Фрида Клайн.

И Ники Джерард, и Шон Френч издават самостоятелно романи, но най-популярни са тези, които издават под общия псевдоним.

Снимка "Nicci French (Nicci Gerard and Sean French) at Natlab" by Sebastiaan ter Burg is licensed under CC BY 2.0.