24,00 лв.

Черна торта

Шармейн Уилкерсън
24,00 лв.

Финалист на наградите Goodreads за дебют и за исторически роман на 2022 г.
Не избираме какво да наследим от миналото. Но можем ли да избираме какви да бъдем?
„Черна торта“ е впечатляващият дебют на Шармейн Уилкерсън, провъзгласен и от медиите, и от читателите за една от книгите на 2022 г. Авторката проследява пътя и изборите на едно семейство през поколения и континенти, през преданост и предателства, надежда и разочарование. Този пъстър, пропит с аромат на карибски ром и океанска сол роман вече стигна и до малките екрани с едноименния сериал.

1965 г. Кови Линкук, все още младо момиче, е заподозряна в убийството на своя годеник. Тя няма друг избор, освен да избяга от карибския остров, който досега е наричала свой дом, и да изостави всичко познато – семейството и близките си, дори идентичността си – в търсене на ново начало.

2018 г. Елинор Бенет, вече възрастна дама, ненадейно умира в калифорнийския си дом. След смъртта ѝ адвокат свиква двете ѝ деца Бени и Байрън, за да им предаде нейното последно желание. Елинор им е записала дълго аудиообръщение и е заръчала да си поделят нейната традиционна ямайска черна торта, „когато настъпи правилният момент“. Въпреки нестихващото неразбирателство между Бени и Байрън те се съгласяват да изпълнят волята на майка си. След като започват да слушат записа, бързо разбират, че цялата история на семейство Бенет почива на лъжи – пред Бени и Байрън се разкрива един нов свят на прикрити самоличности и мрачни тайни. Изглежда, всичко е започнало през 1965 г. с една млада плувкиня, готова на невъзможни неща, за да преобърне съдбата си...

Шармейн Уилкерсън без усилие разгръща колоритна мрежа от многопластови герои и разтърсващи случки и ни показва как действията на един човек могат да бъдат съдбовни за всички негови наследници. „Черна торта“ е перфектното четиво за любителите на сърдечните истории – поднесена с много любов и пропита с щедра доза мъдрост.

„Оживена смес от семейни тайни, големи лъжи и грандиозни любови, от искрящи цветове и ярки аромати.“
„Ню Йорк Таймс“

„История, колкото значима, толкова и вкусна.“
Тейлър Дженкинс Рийд, автор на „Скандалният живот на Евелин Хюго“

Информация за "Черна торта"
  • Език Български
  • Брой страници 440
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Шармейн Уилкерсън

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация