25%
Лейбъл Купи с кауза
Промо цена 6,00 лв. Редовна цена 8,00 лв.

Чичо Фьодор, Кучето и Котаракът

Едуард Успенски
Дамян Яков
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
Промо цена 6,00 лв. Редовна цена 8,00 лв. Спестяваш 2,00 лв.

Как да си купим крава? И защо да я купуваме, ако с млякото й ще трябва да я изплащаме? И въобще защо за да купим, първо трябва да продадем? И кого да продадем?... И защо не можем да намерим на никоя карта селцето Простоквашино, което си има дори собствен пощальон?
Ето такива и още стотици други въпроси вълнуват непрестанно героите в тази повест - приказка, която отдавна е прекрачила границата между авторска творба и фолклорна легенда. За чичо Фьодор и неговите неразделни приятели говорещия котарак Матроскин и кучето Шарик, за селото Простоквашино и пощальона Печкин има мултипликационни филми, има клубове на приятелите, има анекдоти и скечове. Има преди всичко искрени симпатии. Защото добрите и храбри герои на Едуард Успенски са симпатични и весели, забавни и интригуващи. Защото техните забележителните истории се помнят завинаги и защото в Простоквашино всеки миг се случва нещо необикновено и много интересно. И защото пълният с приключения и динамика живот на верните приятели е толкова привлекателен – и за деца, и за възрастни. Каквито впрочем са всички истории на един от най-любимите руски писатели, превеждан в милионни тиражи по целия свят.
Една от трите истории за Простоквашино – сега в ново издание на “Дамян Яков” с оригиналните илюстрации на Ирина Памятних. След “Крокодилът Гена” това е втората книга на Едуард Успенски, която “Дамян Яков” дарява на добрите български деца.

Информация за "Чичо Фьодор, Кучето и Котаракът"
  • Език Български
  • Клас 3
  • Брой страници 128
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Националност автор Русия
  • Размер см 17 x 22 см.
За автора

Няма добавена информация