17,99 лв.

Човешката природа

Йорген Бреке
17,99 лв.

Това е роман, който с подхода си към мотивацията и случайността на престъпленията успява да изведе скандинавската криминална литература на следващо ниво.

Хладнокръвният и изкушен от насилието полицай Ролф Фагерхюс планира да отвлече дъщеричката си и да избяга с нея в чужбина. За да си осигури средства за това, ограбва и убива наркопласьор, но едно момче става свидетел на това. Сред блокираните от сняг пътища Ролф се натъква на американската полицайка Фелиша Стоун. Тя открива умиращото момче и прави всичко възможно да му помогне, докато хладнокръвният убиец е по дирите им.

Междувременно двама студенти наркомани правят най-голямата грешка в живота си. Човекът, който отива да ги накаже, е биячът, съблазнен от жената на Ролф с цел да й помогне да се отърве от съпруга си.

Но плановете на всички тези хора се объркват, а съдбите им се заплитат по непредвидим начин. Норвежкият следовател Уд Сингсакер - съпруг на Фелиша Стоун, трябва да открие връзката между тези случаи и да се опита да разбере човешката природа, която освен с прочутите четири типа темперамент се характеризира със страсти, любов и неподозирана склонност към престъпления. Оказва се, че наблюденията на Хипократ за нея са валидни и днес.

Информация за "Човешката природа"
  • Брой страници 352
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор Норвегия
За автора

Няма добавена информация