25,00 лв.

Чувствата на червата

Уил Коул
25,00 лв.

„Чувствата на червата. Как да чуваме по-лесно вътрешните си усещания“ е удивително доказателство за съществуването на неразривна връзка между физическото ни състояние и психологическия ни свят.

Ако някога сте изпитвали тази внезапна тръпка от „пеперуди“ в корема на първа среща или сте усещали болка в стомаха си при получаването на лоши новини, вече сте преживели проявленията на връзката между емоциите и червата в реалния живот. Няма начин да я пренебрегнете. Двупосочната връзка между червата и чувствата е съвсем реална през всеки един ден от живота ви. Тези усещания в корема може да носят безкрайно вдъхновение за надежда, изцеление и самозащита, но също така може да са наситени със срам, гняв и страх, превръщайки се в най-големия саботьор на вашето здраве. Когато тези усещания действат срещу нас, те могат да саботират здравето ни и да създадат много реални физически дисбаланси.

От автоимунни състояния до тревожност, от проблеми с кръвната захар до замъгляване на мозъка, от хормонален дисбаланс до сърдечносъдови заболявания – каквото и да ви мъчи, в него е замесена връзката между червата и чувствата.

В западния свят обичаме да разделяме психичното здраве от физическото, но истината е, че психичното здраве е физическо. Нашият мозък е част от тялото ни и няма нито едно здравословно състояние, което да не изисква от нас да лекуваме и двете. Не само дисбалансът във физическото здраве ви влияе психически и емоционално – това, което се случва във вашия вътрешен психологически свят, влияе върху всяка физиологична система и клетка в тялото ви и всичко това се случва чрез връзката между червата и чувствата.

Информация за "Чувствата на червата"
  • Език Български
  • Брой страници 236
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 17 х 24 см.
За автора

Няма добавена информация