22,00 лв.

Да обичаш Наполеон

Маргарет Роденбърг
22,00 лв.

Когато целият свят е бил в краката ти, не можеш да вярваш на никого, дори и в любовта.
Началото на XIX век. Френският владетел Наполеон Бонапарт със сила и такт успява да покори почти цяла Европа, помитайки всяка империя на пътя си. Съдбата на бедния младеж от Корсика е предначертана – роден за война!
Обединил срещу себе си всички на Стария континент и превърнал се в страшилището на своето време, в края на живота си Наполеон е заточен на остров Света Елена, където го очакват изкушения, предателства и интриги. През шестте години, прекарани в изгнание, той се отдава на планове за бягство, писане и компанията на последната си любовница Албин.

„Да обичаш Наполеон“ е пресъздаване на действителния опит на Бонапарт да напише свой роман, но и разказ за една забравена от историята жена – дръзката Албин дьо Монтолон, която споделя каква е цената да обичаш мъж като него.
В своя елегантен и задълбочен текст, създаден двеста години след смъртта на великия Наполеон, Маргарет Роденбърг предлага нов поглед върху живота на най-могъщия човек на Стария континент, след като той вече е загубил всичко.

„Приказка в приказката! Авторката умело използва недовършения роман на самия Наполеон, за да разгърне забележителната същност на императора.“
„Къркъс Ривюс“

Информация за "Да обичаш Наполеон"
  • Език Български
  • Брой страници 472
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Маргарет Роденбърг

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация